• Αναζήτηση
 • Task Force: Θεσμικές παρεμβάσεις για το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων επενδύσεων

  Η καταγραφή επιμέρους μεμονωμένων προβλημάτων, αλλά και συνολικότερων θεσμικών παρεμβάσεων για το ξεμπλοκάρισμα και την επιτάχυνση σημαντικών επενδύσεων αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Task Force για τις μεγάλες επενδύσεις, με συντονιστή τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομίας δεν συζήτηθηκε το θέμα του Ελληνικού.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η λίστα των έργων και επενδύσεων που θα διαχειριστεί το επόμενο διάστημα το Διυπουργικό Συμβούλιο για τις μεγάλες επενδύσεις (TASK FORCE για τις μεγάλες επενδύσεις), αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, με συντονιστή τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση.

  Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίσθηκε η καταγραφή επιμέρους, μεμονωμένων προβλημάτων, αλλά και συνολικότερων θεσμικών παρεμβάσεων για το ξεμπλοκάρισμα και την επιτάχυνση των επενδύσεων.

  Στη συνάντηση, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, δεν συζητήθηκε το θέμα του Ελληνικού.

  Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, Στέργιος Πιτσιόρλας και ο Χρήστος Σπίρτζης. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη συνάντηση δεν παρευρέθηκαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιώργος Σταθάκης.

  Πάνω από 2 δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ

  Στο μεταξύ τα εύσημα έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας από τον πρόεδρο της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ τόσο στην κλειστή σύσκεψη που έγινε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτσης, όσο και δημοσίως, στην ομιλία του.

  Ο κ. Χόιερ ήταν πολύ θετικός για τα αποτελέσματα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα είπε ότι η Ελλάδα είναι πλέον δημοφιλής προορισμός για επενδύσεις, ότι με τις τελευταίες συμφωνίες μπήκε στο κλαμπ των 6 μεγάλων χωρών της ΕΕ που έχουν ξεπεράσει το 1 δισ. σε απευθείας χρηματοδότηση από το Σχέδιο Γιούνκερ, ότι φέτος θα ξεπεραστούν τα 2 δισ. ευρώ σε εκταμιεύσεις της ΕΤΕπ προς ελληνικές επιχειρήσεις, τράπεζες και έργα υποδομής.

  Εξήρε επίσης τη δουλειά που έχει κάνει η κυβέρνηση, και ειδικά το υπουργείο Οικονομίας, λέγοντας «Αυτά που έχουν επιτευχθεί δεν θα μπορούσαμε καν να τα σκεφτούμε (Unthinkable) πριν από 2 χρόνια».

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk