• Αναζήτηση
 • Τελεταία ημέρα για πληρωμή α’ δόσης ΕΝΦΙΑ και β’ δόσης φόρου

  Λήγει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την καταβολή της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος και της πρώτης δόσης για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Το οικονομικό επιτελείο, που προσδοκά από τους δύο αυτούς φόρους έσοδα πάνω από 2 δισ. ευρώ, θα περιμένει εναγωνίως να κάνει ταμείο στο τέλος της ημέρας. Κι αυτό, γιατί δεδομένης της υστέρησης 1,7 δισ. ευρώ στα έσοδα σε επίπεδο οκταμήνου, θα κριθούν πολλά από τη συνέπεια των φορολογουμένων..

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Λήγει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την καταβολή της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος και της πρώτης δόσης για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

  Το οικονομικό επιτελείο, που προσδοκά από τους δύο αυτούς φόρους έσοδα περισσότερα από 2 δισ. ευρώ, θα περιμένει εναγωνίως να κάνει ταμείο στο τέλος της ημέρας.

  Κι αυτό, γιατί δεδομένης της υστέρησης 1,7 δισ. ευρώ στα κρατικά έσοδα σε επίπεδο οκταμήνου, θα κριθούν πολλά από τη συνέπεια των φορολογουμένων στην πληρωμή των υποχρεώσεων τους. Ήδη έχουν αρχίσει να εκφράζονται φόβοι ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν θα επιτευχθούν λόγω εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων.

  Ωστόσο στις επίσημες δηλώσεις οι αξιωματούχοι του οικονομικου επιτελείου εμφανίζονται αισιόδοξοι.

  Πρόστιμα σε περίπτωση καθυστέρησης

  Από την πλευρά τους οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του φόρου, επιβαρύνονται με προσαυξήσεις ύψους 0,73% σε μηνιαία βάση.

  Ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων έπρεπε να καταβληθεί ως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη ως το τέλος Νοεμβρίου.

  Ο ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων λήγει αύριο και η τελευταία στο τέλος Ιανουαρίου 2018.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk