• Αναζήτηση
 • Βελτιωμένη η κατάσταση στις ακτές που επλήγησαν από την ρύπανση

  Βελτιώνεται καθημερινά σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας η κατάσταση στις ακτές που επλήγησαν από την ρύπανση μετά την διαρροή πετρελαίου από το «Αγια Ζώνη ΙΙ».

  Βελτιώνεται καθημερινά σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας η κατάσταση στις ακτές που επλήγησαν από την ρύπανση μετά την διαρροή πετρελαίου από το «Αγια Ζώνη ΙΙ».
  Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος η κατάσταση έχει ως εξής:
  1. Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας, συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις ανατολικές ακτές της νήσου Σαλαμίνας και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.
  2. Στη θαλάσσια περιοχή Ζέας δεν παρουσιάστηκε επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από συνεργείο της αναδόχου εταιρείας στον «Όρμο Αφροδίτης». Στην περιοχή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αντιρρύπανσης. Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής πραγματοποιούνται εργασίες αντιρρύπανσης από ξηράς, ενώ στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση «ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ», έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής.
  3. Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή και επιχειρεί συνεργείο της αναδόχου εταιρείας, ενώ ποντίστηκε νέο πλωτό φράγμα στην παραλία «ΕΔΕΜ».
  4. Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Μπροστά από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. επιχειρεί συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας, ενώ στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών (Ε.Ν.Ο.Α.) επιχειρεί συνεργείο καθαρισμού 25 ατόμων.
  5. Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η -2η-3η -4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρούν συνεργείο, συνολικά 43 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, 30 δόκιμοι Λιμενοφύλακες, έντεκα 11 εθελοντές, καθώς και αντιρρυπαντικά μέσα.
  6. Στην εγκατάσταση «ARC-BALUX» η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρούν 57 άτομα ιδιωτικής εταιρείας και πέντε στελέχη του Π.Ν.
  7. Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης η κατάσταση παρουσιάζεται ικανοποιητική. Στο Μεγάλο και Μικρό Καβούρι συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργεία του οικείου Δήμου, ενώ μπροστά από την ξενοδοχειακή εγκατάσταση «DIVANI» τοποθετήθηκε προληπτικά απορροφητικό φράγμα. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης δεν παρατηρήθηκε ρύπανση.
  8. Στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση.
  Επίσης «αεροσκάφος του Λ.Σ., απογειώθηκε πρωϊνές και απογευματινές ώρες χθες, προς επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής Σαρωνικού, μεταξύ Σαρωνίδας – Λαγονησίου – Βουλιαγμένης – Γλυφάδας – Ελληνικού – Πειραιά – ν. Σαλαμίνας και ν. Αίγινας, ενώ όλα τα αντιρρυπαντικά και τα περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνεχίζουν να πραγματοποιούν εργασίες αντιρρύπανσης.»
  Ακόμα «τα μέσα που επιχειρούν είναι έξι αντιρρυπαντικά σκάφη του Λ.Σ, δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., επτά ιδιωτικά αντιρρυπαντικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΕΑ» της EMSA και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας τα οποία εκτελούν εργασίες ανάπτυξης, ευθέτησης πλωτών φραγμάτων και περισυλλογής, ενώ εργάζονται εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας.»
  Επιπροσθέτως «στον πλωτό γερανό, στο σημείο του ναυαγίου, συνεχίζονται η απάντληση τμήματος του φορτίου και οι προετοιμασίες για την πρόσδεση του νέου Δεξαμενοπλοίου.»
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk