• Αναζήτηση
 • Παραμένει τελικά η Eldorado Gold στις Σκουριές

  «Ελπίζω ότι οι προσπάθειες επίλυσης της διαμάχης για την επένδυση της Eldorado Gold στην Ελλάδα θα ευοδωθούν» δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο CEO της εταιρείας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η Eldorado Gold αναστέλλει μέχρι την επίλυση του θέματος στην διαιτησία το κλείσιμο του εργοστασίου της στις Σκουριές με επιστολή της στο καναδικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

  «Ελπίζω ότι οι προσπάθειες επίλυσης της διαμάχης για την επένδυση της Eldorado Gold στην Ελλάδα θα ευοδωθούν» είχε δηλώσει νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης ο CEO της εταιρείας.

  «Έχει ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας ένας επικοινωνιακός διάλογος…έχουμε ανταλλάξει επιστολές και έχουν γίνει προσπάθειες να υπάρξει λύση», είπε ο Δημήτρης Δημητριάδης διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός στην τηλεόραση του Σκαι.

  «Ελπίζω ότι οι προσπάθειες αυτές θα ευοδωθούν και θα ευοδωθούν και από την πλευρά της εταιρίας που δείχνει καλή διάθεση αλλά και την πλευρά του υπουργείου».

  Προηγήθηκαν, συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων το πρωί της Πέμπτης με τον γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλη Βερροιόπουλο, και με τη διοίκηση της εταιρείας, αλλά και, την προηγούμενη εβδομάδα, η έναρξη της διαδικασίας διαιτησίας μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας καθώς και η έκδοση των αδειών που απαιτούνταν για τη λειτουργία της Ολυμπιάδας.

  «Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι, έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το ελληνικό Κράτος βάσει μίας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)», αναφέρει η εταιρεία ενώ, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado George Burns, σημείωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μία σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης».

  Ο ίδιος διευκρίνισε: «Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε καθεστώς συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών».

  Ικανοποιημένοι οι μεταλλωρύχοι από την παραμονή της Eldorado στις Σκουριές

  Συνάντηση έχουν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής με τη διοίκηση της εταιρείας Eldorado Gold.

  Όπως δήλωσε το μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», Γ. Χατζής, «η Eldorado ανακοίνωσε από τον Καναδά ότι παίρνει πίσω την απόφασή της για αναστολή των εργασιών. Αυτήν τη φορά κερδίσαμε».

  «Θα ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος με την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του George Burns. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι θα είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση για να συνεχιστεί αυτό το έργο που είναι για καλό όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Χατζής.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk