Ο Βασίλης Πέππας νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Ο αρεοπαγίτης κ. Βασίλης Πέππας είναι ο νέος – 43ος – πρόεδρος του Αρείου Πάγου ∙ ανεδείχθη από το υπουργικό συμβούλιο στη θέση που χήρευε από τις 30 Ιουνίου, μετά την αποχώρηση της κυρίαςΒασιλικής Θάνου, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Ο αρεοπαγίτης κ. Βασίλης Πέππας είναι ο νέος – 43ος – πρόεδρος του Αρείου Πάγου ∙ ανεδείχθη από το υπουργικό συμβούλιο στη θέση που χήρευε από τις 30 Ιουνίου, μετά την αποχώρηση της κυρίαςΒασιλικής Θάνου, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Ο κ. Πέππας, ο οποίος έχει προοπτική διετούς θητείας ως τον Ιούνιο του 2019, επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή, και αφού κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων στην ακρόαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά την οποία συγκέντρωσε 16 ψήφους_ με πρώτο τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Κράνη, οποίος έλαβε 17.
Τα προγνωστικά τελικά δεν διαψεύσθηκαν, καθώς το όνομα του κ. Πέππα είχε ακουστεί ως σοβαρή εναλλακτική απέναντι σε προτάσεις για αντιπροέδρους του ανώτατου δικαστηρίου, επί των οποίων δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία. Η επιλογή του έγινε με βουτιά στην επετηρίδα,ανάλογη της οποίας είναι μόνον εκείνη που είχε κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ανάδειξη του Βασιλείου Κόκκινου, το 1990.
Ο κ. Πέππας πληροί τη μοναδική προϋπόθεση που του ετίθετο, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει τον θώκο, να έχει δηλαδή συμπληρώσει τετραετία ως αρεοπαγίτης. Και τη συμπλήρωσε στις αρχές Αυγούστου.
Ο νέος πρόεδρος χαίρει ευρύτατης εκτίμησης από το δικαστικό σώμα και αναμένεται, λόγω ιδιοσυγκρασίας, να κινηθεί σε χαμηλότερους τόνους από αυτούς που χαρακτήρισαν τη θητεία της κυρίας Θάνου.
Παράλληλα, για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε τους Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου και Μαρία Γαλάνη.
Δήλωση του Βασίλη Πέππα

«Διαχρονικό επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών και της πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με αυτές τις λίγες λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούμε στο θέμα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το έργο τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη», ήταν η πρώτη δήλωση του κ. Πέππα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk