• Αναζήτηση
 • 20 έτη κάθειρξη στον δολοφόνο της Φαίης Μπλάχα

  Ένοχος - ομόφωνα - για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο Βαγγέλης Στεφανάκης, βασικός κατηγορούμενος στη δίκη για την υπόθεση του ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης. Ένοχη κήρυξαν επίσης, ένορκοι και δικαστές, την αδελφή του θύματος Φαίης Μπλάχα, Μαριαλένα, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

  Ένοχος – ομόφωνα – για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο Βαγγέλης Στεφανάκης, βασικός κατηγορούμενος στη δίκη για την υπόθεση του ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης. Ένοχη κήρυξαν επίσης, ένορκοι και δικαστές, την αδελφή του θύματος Φαίης Μπλάχα, Μαριαλένα, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.  
  Την αναγνώριση ελαφρυντικών (μεταξύ άλλων πρότερου εντίμου βίου και καλής συμπεριφοράς στη φυλακή) ζήτησαν για λογαριασμό των εντολέων τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αθανάσιος Πλεύρης, αντιστοίχως.
  Αμφότεροι προσέκρουσαν στην άρνηση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία στάθηκε τόσο στα προηγούμενα περιστατικά βίας με δράστη τον Στεφανάκη όσο και τη δυσφήμιση του θύματος όσο ακόμη ήταν εν ζωή από τη Μαριαλένα Μπλάχα. 
  Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθώς έκριναν ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας την 23χρόνη Φαίη στο νοσοκομείο και καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη, σπάζοντας τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως.

  Στην αδελφή της Φαίης, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών με τριετή αναστολή για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk