• Αναζήτηση
 • Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή στελεχών της Alpha Bank

  Εδώλιο για δέκα τραπεζικά στελέχη, στο πλαίσιο της υπόθεσης δανειοδότησης ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ του Δημοσιογραφικοί Οργανισμού Λαμπράκη, δείχνει με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας κυρία Αικατερίνη Αντωνίου.

  Η εισαγγελική λειτουργός κρίνει επίσης ότι πρέπει να παραπεμφθεί ο τέως εκδότης του ΔΟΛ κ. Σταύρος Ψυχάρης, για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

  Σύμφωνα με την κατηγορία, το ποσό χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις για την τράπεζα, βαρύνοντας τα στελέχη της με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.

  Τον τελικό λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών.

  Τί είχε απαντήσει ο ΔΟΛ

  Μετά την άσκηση της δίωξης για την υπόθεση, ο ΔΟΛ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «συστηματική ποινικοποίηση των πιστώσεων» και ανέφερε ότι η επίμαχη χρηματοδότηση του κ. Ψυχάρη ως μετόχου του ΔΟΛ «επέτρεψε την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού του Οργανισμού, την ενίσχυσή του εν καιρώ κρίσεως αλλά και τη βελτίωση της θέσεως των τραπεζών. Και η χρηματοδότηση αυτή χορηγήθηκε νομίμως, έχει τις ίδιες εξασφαλίσεις με τα λοιπά δάνεια του Οργανισμού και εξυπηρετείται κανονικά κατά τους όρους των συμβάσεων».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk