Το επιτελείο της Πειραιώς προεξοφλεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εν όψει της ΔΕΘ αλλά έχοντας στο μυαλό της και την κακή δημοσκοπική της εικόνα θα επιχειρεί όλο και περισσότερο να αλιεύσει ψηφοφόρους εξαπατώντας τους.

Αυτός είναι ο λόγος που το γαλάζιο στρατόπεδο έκρινε επιβεβλημένο να υψώσει τείχη προστασίας στους νέους απέναντι στις πρόσφατες κυβερνητικές υποσχέσεις. Όπως λένε στη ΝΔ η κυβέρνηση υπόσχεται τα πάντα στη νεολαία: από δωρεάν ίντερνετ, κατάργηση εξετάσεων, μέχρι διορισμούς στο Δημόσιο. Έτσι, χθες ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απευθύνθηκε ουσιαστικά στους νέους σημειώνοντας πως ο Πρωθυπουργός προετοιμάζει «τη νέα γενιά» ψεμάτων και ότι «δυστυχώς, πρώτα και μεγάλα θύματα, αυτής της «νέας γενιάς» ψεμάτων, είναι οι νέοι άνθρωποι».

Υπογράμμισε δε – με φρασεολογία νεαρόκοσμου – πως «στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα όποιος δεν έχει «κονέ – ΣΥΡΙΖΑ» «μένει στην απέξω» και, στην καλύτερη περίπτωση, δουλεύει με μερική απασχόληση χωρίς προοπτική».