Αποφυλακίστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης με περιοριστικούς όρους

Ύστερα από 15 μήνες προσωρινής κράτησης αποφυλακίστηκε – για λόγους υγείας – και αφού κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης.

Ύστερα από 15 μήνες προσωρινής κράτησης αποφυλακίστηκε – για λόγους υγείας – και αφού κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης.
Η αποφυλάκιση του αποφασίστηκε με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς, Νικόλαου Τσιρώνη, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.
Η αίτηση του Μαρτίνη, δια του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά (που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση των δικαστικών αρχών), υποβλήθηκε στις 31 Ιουλίου, αμέσως μετά την συμπληρωματική του απολογία για τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται, στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε διαθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχές.
Ιατρικά έγγραφα αναφέρουν ότι η αναπηρία του ορίζεται ως άνω του 75%.

«Δεν είμαι ύποπτος φυγής»
Στη σχετική αίτηση που υπέβαλε ο Ανδρέας Μαρτίνης επικαλούνταν αυτά ακριβώς τα σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.
Υπενθυμίζεται έχει κριθεί προφυλακιστέος δύο φορές. Την πρώτη φορά, για υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και τη δεύτερη για απιστία στην υπηρεσία σχετικά με τη νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν» γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με εκπτώσεις κόστους έως και 100%.,που φέρεται να ζημίωσαν το Ίδρυμα με 1,75 εκατομμύρια ευρώ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk