Βγάζουν λαβράκια οι έλεγχοι για αποδείξεις και «μαύρη» εργασία

Παραβατικότητα από επιχειρήσεις και καταστήματα έδειξαν για άλλη μία φορά οι έλεγχοι της διεύθυνσης Οικονομικής

Παραβατικότητα από επιχειρήσεις και καταστήματα έδειξαν για άλλη μία φορά οι έλεγχοι της διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 18 έως 20 Αυγούστου κλιμάκια αστυνομικών από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν ελέγχους σε 20 επιχειρήσεις και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αλιμο, Αρτέμιδα, Νέα Μάκρη, Πόρτο Ράφτη και Ραφήνα) και στη Θάσο και διαπιστώθηκαν:
Στην Αττική:

n σε εστιατόριο-ψητοπωλείο η μη έκδοση 15 αποδείξεων συνολικής αξίας 470 ευρώ περίπου,
n σε καφέ-κλαμπ η μη έκδοση 5 αποδείξεων συνολικής αξίας 41 ευρώ και να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
n σε καφέ-μπαρ δεν έγινε επίδειξη των πινάκων προσωπικού για 2 άτομα, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.
n σε καφέ μπαρ-εστιατόριο δεν έγινε επίδειξη των πινάκων προσωπικού για τρία άτομα, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.
n σε καντίνα η μη έκδοση 3 αποδείξεων συνολικής αξίας 15 ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν να εργάζονται 3 άτομα πέραν του ορισμένου χρόνου εργασίας, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.
n σε καφέ μπαρ-εστιατόριο να εργάζεται άτομο πέραν του ορισμένου χρόνου εργασίας, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.
n σε καφέ εστιατόριο-μπαρ δεν έγινε επίδειξη των πινάκων προσωπικού για 3 άτομα, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.
n σε καφέ-μπαρ να εργάζονται 2 άτομα πέραν του ορισμένου χρόνου εργασίας, κατά παράβαση των διατάξεων της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.
Στη Θάσο:

n σε αναψυκτήριο-σνακ-μπαρ η μη έκδοση έντεκα 11 αποδείξεων και 4 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
n σε καφέ-μπαρ η μη έκδοση 5 αποδείξεων καθώς και 6 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
n σε καφέ-πιτσαρία να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού.
Για τις ως άνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk