• Αναζήτηση
 • Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το 13ο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων του ΕκεΠΕΚ

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στα Κύθηρα θα συγκεντρωθεί η ακαδημαϊκή κοινότητα αυτό το φθινόπωρο για την εκπαίδευση τριάντα νέων επιστημόνων στο αντικείμενο της διεθνούς και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην έννοια της Αειφορίας.

  Από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου, στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, θα πραγματοποιηθεί το 13ο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ), αφιερωμένο στην ειδική θεματική ενότητα: «Νησιωτικότητα, Περιβάλλον και Ανάπτυξη: Θαλάσσιες Μεταφορές και Eνέργεια».

  Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής έχει ήδη ξεκινήσει και η προθεσμία υποβολής λήγει στις 4 Αυγούστου 2017.

  Το πρόγραμμα αφορά μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές, αποφοίτους, τελειόφοιτους σχολών με γνωστικά αντικείμενα που συνδέονται με τη θεωρητική επεξεργασία και την εφαρμοσμένη επιστήμη της ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της ναυτιλίας, αλλά και όλους όσους θέλουν να εμβαθύνουν στα συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.

  Εκπαιδευτικός φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το ΕΚεΠΕΚ, το οποίο κεφαλοποιώντας την εμπειρία από τη διοργάνωση αντίστοιχων 12 προγραμμάτων κατάρτισης, -που μάλιστα έχουν χαρακτηριστεί ως «Καλή Πρακτική» από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή του ΟΗΕ- θα ηγηθεί επιστημονικά του προγράμματος. Τα Θερινά Προγράμματα Κατάρτισης του ΕΚεΠΕΚ γίνονται στα Κύθηρα τα τελευταία δέκα χρόνια. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «το αδιατάρακτο φυσικό περιβάλλον του νησιού, η ήπια τουριστική ανάπτυξη, η ύπαρξη περιοχών NATURA αλλά και μνημείων ιστορικής και θρησκευτικής κληρονομίας, καθώς επίσης και η συνεχής στήριξη απο τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, τον παραγωγικό τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία καρποφόρων συνεργατικών δεσμών μεταξύ της ακαδημαϊκής και της τοπικής κοινότητας (σ.σ. των Κυθήρων)».

  Η επίσημη προκήρυξη/πρόσκληση συμμετοχής βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://ekepek.gr/ index.php/el/news/42-calls-of- interest/319-kithira2017 , ενώ περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα του προγράμματος στο Facebook (https://www.facebook. com/events/1577342665622838/).

  Αφιερώματα