• Αναζήτηση
  • Παγωτό πικρή σοκολάτα µε µπαχαρικά

    Το ιμβερτοσάκχαρο είναι ένα μείγμα γλυκόζης και φρουκτόζης που υπόσχεται να δώσει σώμα και γλυκύτητα στο παγωτό, χωρίς να το κάνει λιγωτικό…

    ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτοµα)

    1.500 ml γάλα

    500 ml κρέµα γάλακτος

    200 γρ. ζάχαρη

    180 γρ. ιµβερτοσάκχαρο (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

    10 γρ. σταθεροποιητής παγωτού (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

    ξυλάκια κανέλας

    1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους

    10 κόκκοι µαύρου πιπεριού

    µία πρέζα µοσχοκάρυδο

    φλούδα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

    500 γρ. σοκολάτα, περιεκτικότητας 70% κακάο, σπασµένη

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε όλα τα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, και τα ζεσταίνουµε. Βυθίζουµε στην κατσαρόλα το ειδικό θερµόµετρο και µόλις δείξει 80°C αποσύρουµε από τη φωτιά.

    Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει και να πέσει στους 45°C. Το περνάµε από σήτα και το ανακατεύουµε µε τη σοκολάτα. Αφήνουµε τη θερµοκρασία να πέσει στους 4°C και το περνάµε από την παγωτοµηχανή. Το διατηρούµε σε µεταλλικά δοχεία παγωτού στην κατάψυξη, στους -18°C.

    TIP

    Αν επιλέξετε κάποια σοκολάτα με μπαχαρικά, μπορείτε να παραλείψετε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

    Αφιερώματα
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk