Η επιστροφή
Με την επένδυση στην Παγκρήτια Τράπεζα και σε σειρά επιχειρηματικών δραστηριότητων, ο Μιχάλης Σάλλας (σκίτσο) δήλωσε «παρών» στο οικονομικό γίγνεσθαι του τόπου. Ü Μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένονται και άλλες κινήσεις από τον τραπεζίτη που συνέδεσε το όνομά του με τη γιγάντωση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.
Βαδίζουν στα τυφλά…
Για τις αιφνίδιες αλλαγές στη διοίκηση της ΕΒΖ ενημερωθήκατε στο προηγούμενο φύλλο του «Βήματος». Το ωραίο είναι ότι τα στελέχη που αποχώρησαν σε όλες τις συνεντεύξεις τους ανέφεραν πως η εταιρεία ανακάμπτει και τα αποτελέσματα είναι βελτιωμένα. Ü Το θέμα όμως είναι ότι η εταιρεία έχει να δημοσιεύσει ισολογισμό από το πρώτο εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης 2015/2016. Δεν έχουν δημοσιευθεί ισολογισμός και η ετήσια έκθεση της χρήσης 2015/2016 καθώς επίσης και ο ισολογισμός του πρώτου εξαμήνου 2016/2017. Ü Ως εκ τούτου, δεν έχει συγκληθεί και η ετήσια συνέλευση για να εγκριθούν τα πεπραγμένα και η απαλλαγή των μελών του ΔΣ, κάτι απαράδεκτο για εισηγμένη εταιρεία.
Ζητούνται στελέχη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αναζήτησης των στελεχών που θα αντικαταστήσουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία θα αποχωρήσουν στην ερχόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της. Ü Πρόκειται για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Δημόπουλο και τον πρόεδρο Παναγιώτη Θωμόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης έχει προσλάβει την εταιρεία συμβούλων Egon Zehnder για την εύρεση κατάλληλων προσώπων που θα καλύψουν τα κενά. Ü Σε αντίθεση με προηγούμενη φορά που υπήρξαν διοικητικές αλλαγές, δεν υπάρχει ανοικτή πρόσκληση για την προσέλκυση υποψηφίων. Η Egon Zehnder θα προσεγγίσει αυτούς που θεωρεί κατάλληλους και από μια short list που θα προκύψει θα γίνει η τελική επιλογή, με τη σύμφωνη γνώμη του ΤΧΣ και του επόπτη του συστήματος, του SSM.
Το νερό
O δαίμων της… ταχύτητας έκανε το θαύμα του στο προηγούμενο φύλλο του «Βήματος». «Μετέφερε» το νερό Ζαγόρι που ανήκει στην οικογένεια Χήτου, στην οικογένεια Σεπετά. Το λάθος είναι οφθαλμοφανές και για τον πιο ανίδεο. Η αποκατάσταση όμως της τάξης είναι αυτονόητη υποχρέωση.
SOS για 19
Από 49 νομικά πρόσωπα φορείς της γενικής κυβέρνησης τα 19 έχουν πέσει έξω στους προϋπολογισμούς τους από το πρώτο τρίμηνο του χρόνου. Ü Πρώτο στον κατάλογο είναι το Πράσινο Ταμείο καθώς η νέα παράταση που δόθηκε για την τακτοποίηση αυθαιρέτων απομάκρυνε τους ενδιαφερομένους από κάθε πληρωμή (ακόμη και δόσεων παλαιότερων ρυθμίσεων) και ακολουθούν πολλά ΑΕΙ, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, το Εθνικό Κέντρο Ερευνών ο Δημόκριτος, ακόμη και η Σιβιτανίδειος Σχολή. Ü Εξίσου σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ