Προϊόντα και για τον κλάδο υγείας από την Ευρώπη Ασφαλιστική

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της «Ευρώπη Ασφαλιστική» το 2016 ανήλθε σε 16,017 εκ. ευρώ έναντι 16,800 εκατ. ευρώ το 2015.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της «Ευρώπη Ασφαλιστική» το 2016 ανήλθε σε 16,017 εκ. ευρώ έναντι 16,800 εκατ. ευρώ το 2015.
Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η πτώση της παραγωγής οφείλεται στη μείωση της παραγωγής του κλάδου Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων, μετά από απόφαση της διοίκησης να μην ακολουθήσει την πολιτική του χαμηλού ασφαλίστρου, διαφυλάσσοντας πλήρως την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία της και εξασφαλίζοντας αντίστοιχα υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που υπέβαλε η εταιρεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (SCR ratio) την 31/12/16 ανήλθε στο 198,11%.
Η συμμετοχή του κλάδου Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων επί του συνόλου της παραγωγής της χρήσης 2016 ανήλθε σε 41,68%.
Η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο Περιουσίας Εμπορικών και Βιομηχανικών κινδύνων στους οποίους εξειδικεύεται η Ευρώπη Ασφαλιστική, ανήλθε σε 5,043 εκατ. ευρώ στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά
Τα ενοποιημένα κέρδη της εταιρίας για τη χρήση του 2016 ανήλθαν σε 2,35 εκατ. ευρώ με την απόδοση των κερδών επί των ιδίων κεφαλαίων να ανέρχεται σε 23,68%.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής κ. Νικόλαος Μακρόπουλος δήλωσε: «Η εταιρία συνεχίζει την πλήρη εναρμόνισή της στις απαιτήσεις του νέου θεσμικού πλαισίου, στελεχώνει συνεχώς τα τμήματά της με έμπειρο προσωπικό, εισάγει νέες τεχνολογίες αναβαθμίζοντας διαρκώς τις υπηρεσίες προς τους πελάτες και συνεργάτες της, και δημιουργεί νέα πρωτοποριακά προγράμματα ασφάλισης.
Στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της παρουσίας της στην αγορά, η Ευρώπη Ασφαλιστική εγκαινίασε την είσοδό της στον κλάδο υγείας προσφέροντας άμεσα δυο ιδιαιτέρως ανταγωνιστικά προϊόντα πρωτοβάθμιας περίθαλψης ενώ θα ακολουθήσουν και τα προϊόντα δευτεροβάθμιας περίθαλψης.
Σκοπός της Ευρώπη Ασφαλιστική είναι να διατηρήσει την υψηλή κεφαλαιακή της επάρκεια, σε περιβάλλον Solvency II, να αυξήσει την κερδοφορία της και πάνω από όλα να διατηρήσει την καλή της φήμη, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πελάτες της».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk