Επένδυση 9 εκατ. ευρώ από τη Νέα Ηλέκτρα

Tην εξαγορά της εταιρείας ATEN Α.Ε., κάτοχο αδείας ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 8,99 MW στην Κεντρική Ελλάδα ανακοίνωσε η Νέα Ηλέκτρα.

Tην εξαγορά της εταιρείας ATEN Α.Ε., κάτοχο αδείας ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 8,99 MW στην Κεντρική Ελλάδα ανακοίνωσε η Νέα Ηλέκτρα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η εταιρεία, η ATEN A.E. εξασφάλισε ταρίφα ύψους 0,08255 ευρώ/kWh το Δεκέμβριο του 2016 συμμετέχοντας στον πιλοτικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Ο πιλοτικός διαγωνισμός, εξασφάλισε ταρίφες για συνολικά 35 MW σε φωτοβολταϊκά έργα μεγάλης κλίμακας. Η ATEN A.E. αποκτώντας το 25% της συνολικής ισχύος που δόθηκε μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού για το 2016 στην Ελλάδα, με ένα μόνο πάρκο, αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα, λόγω των οικονομιών κλίμακος που θα δημιουργηθούν.
Η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ, μητρική εταιρεία της Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2007 και προγραμματίζει την κατασκευή του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου των 8,99 MW εντός του 2017, μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ πιστή στη στρατηγική να χρησιμοποιεί, σε όλα της τα έργα, πανέλα υψηλής ποιότητας, προγραμματίζει να τοποθετήσει τα πανέλα υψηλής απόδοσης του μακρόχρονου συνεργάτη της aleo solar GmbH.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk