Κλεισμένη θεωρείται η πώληση της εταιρείας Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα που λειτουργεί το νοσοκομείο Metropolitan στο fund της CVC Capital Partners.
Τη συναλλαγή είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας χθες, όταν αναφέρθηκε σε «μεγάλη επένδυση στο χώρο της υγείας».
Το ποσοστό που θα αλλάξει χέρια εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 70%, καθώς θα γίνουν δεκτές και μετοχές από μετόχους μειοψηφίας.
To Metropolitan ιδρύθηκε το 2001 με μετόχους τους κ.κ. Δημήτρη Σπυρίδη που ασκεί και το management, Βασίλη Θεοχαράκη και Περικλή Παναγόπουλο, ο οποίος είχε στην κατοχή του το οικόπεδο στο Νέο Φάληρο όπου στεγάζεται το νοσοκομείο.
Στα υπέρ του Metropolitan περιλαμβάνεται η γεωγραφική του θέση που γειτνιάζει με την πόλη του Πειραιά αλλά και οι υγιείς ισολογισμοί του.
Ο κύκλος εργασιών το 2015 έφτασε στα 101,5 εκατ. ευρώ, τα κέρδη ebitda στα 11 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 33 εκατ. ευρώ.
Το Metropolitan διαθέτει 238 κλίνες, 16 χειρουργικές αίθουσες, δύο μονάδες εντατικής θεραπείας με συνολικά 20 κλίνες και διαγνωστικά εργαστήρια. Στο τέλος του 2015 απασχολούσε 958 άτομα.