Σε επτά συλλήψεις και συνολικά 44 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία μετά την επίθεση που σημειώθηκε με βόμβες μολότοφ, από περίπου τριάντα άτομα, το απόγευμα της Κυριακής, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Από τους 44 προσαχθέντες, όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν σημερα στον εισαγγελέα, όχι για την επίθεση, αλλά για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς φέρονται ότι βρίσκονται παράνομα στη χώρα.
Οι υπόλοιποι 37 αφέθηκαν ελεύθεροι.
Από τις βόμβες μολότοφ που έριξαν οι δράστες, οι οποίοι φορούσαν αποκριάτικες στολές και μάσκες, προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε δύο σταθμευμένα οχήματα.
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «κανένας δεν λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διάφορες επιθέσεις, οι οποίες γίνονται κατά καιρούς και πιθανότατα έχουν γίνει και λάθη από πλευράς αστυνομικής φύλαξης. Από εκεί και πέρα είναι γνωστό φαινόμενο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι γνωστά και τα αίτια που εξέθρεψαν αυτό το φαινόμενο και είναι γνωστό επίσης και πότε τροφοδοτήθηκε, πυροδοτήθηκε αυτό το φαινόμενο και τι έγινε από τη μεταπολιτευτική περίοδο, από τη περίοδο μετά το 2008 και την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Βέβαια, ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, τίθεται το ερώτημα, έτσι; Ακραίοι, προφανώς ακραία στοιχεία, προφανώς περιθωριακά στοιχεία, τα οποία είτε με αφελή, είτε με πονηρό τρόπο, προσελκύονται νεαρά παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι από κάποια συμφέροντα και οικονομικά συμφέροντα ή από κάποιους που νομίζουν ότι έτσι θα γίνει η επανάσταση ή έτσι θα εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους στόχους δικούς τους.»
Και πρόσθεσε «αυτοί είναι είτε αφελείς, είτε με πυρό τρόπο προσελκύονται σε αυτές τις ενέργειες. Δεν αλλάζουν έτσι οι κοινωνίες. Ίσα – ίσα έχει αποδειχθεί ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις τέτοια χτυπήματα έχουν σχέση με πάρα πολλά συμφέροντα της διαπλοκής. Και εδώ υπάρχουν και κοινά σημεία σε ό,τι αφορά τις επιδιώξεις αποσταθεροποίησης και πολιτικών κύκλων και κύκλων ακραίων σαν και αυτούς που περιέγραψα πριν.»
Τόνισε ακόμη ότι «τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο και υπάρχουν ξέρετε και κοινά συμφέροντα. Υπάρχουν κοινά συμφέροντα, όπως είπα διαπλοκής, που μπορεί να βάζουν αυτούς τους αφελείς ή πονηρούς. Υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας και δεν το κρύβουν…Δεν μιλάω τυχαία και εύκολα κάποιος μπορεί να κάνει τις εκτιμήσεις με στοιχεία που υπάρχουν. Από εκεί και πέρα υπάρχει και κάτι που ενώνει όλους αυτούς. Υπάρχει το κοινό συμφέρον, την αποσταθεροποίηση της χώρας, την αποτυχία της αξιολόγησης, για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και έχουν μιλήσει αρκετοί κύκλοι και πολιτικών χώρων.»
Επιπλέον σημείωσε ότι «το σίγουρο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να αφεθούν να συνεχίσουν αυτή τη δραστηριότητα γιατί αποσταθεροποιούν τη χώρα, όχι την κυβέρνηση. Είναι η επιδίωξη τους αυτή αλλά δε θα αφεθούν.»