Σκουρλέτης: Υπάρχουν όρια στη διαπραγμάτευση

«Υπάρχουν όρια στη διαπραγμάτευση, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα» δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Επιπλέον, και ενώ υπάρχει ο κίνδυνος επιμήκυνσης των συζητήσεων, «αυτό το γεγονός δεν πρέπει να οδηγήσει σε μια άτακτη υποχώρηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

«Υπάρχουν όρια στη διαπραγμάτευση, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα» δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στην εφημερίδα «Η Εποχή». Επιπλέον και ενώ υπάρχει ο κίνδυνος επιμήκυνσης των συζητήσεων, «αυτό το γεγονός δεν πρέπει να οδηγήσει σε μια άτακτη υποχώρηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

Ως προς τη συμμετοχή ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο υπουργός έχει την πεποίθηση ότι «πολιτικά είναι προς όφελός μας η αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, διότι θα αδυνάτιζε το μέτωπο των δυνάμεων που προωθούν σκληρές απόψεις και επιζητούν σκληρά μέτρα από την Ελλάδα εδώ και τώρα». Επιπροσθέτως, «η αναφορά του ΔΝΤ στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους περιορίστηκε σε θεωρητικό επίπεδο, διότι όταν καλείτο να τοποθετηθεί, ζητούσε μέτρα που ήταν στην αντίθετη κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του χρέους».

Ούτε στους σχεδιασμούς ούτε στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, διαβεβαιώνει ο ίδιος, ενώ για το θέμα της νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου αναφέρει πως αυτό ανέκυψε «όχι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ή στελεχών της», με τον ίδιο να χαρακτηρίζει γεγονός με ενδιαφέρον, αν διαπιστωνόταν συναίνεση. Τελικώς όμως «έσπευσαν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ να το αποκλείσουν, οπότε το θέμα θεωρείται λήξαν, διαπράττοντας για δεύτερη φορά το ίδιο πολιτικό λάθος».

Στη συνέχεια και στο ερώτημα για τις διεργασίες στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, ο Π. Σκουρλέτης σημειώνει: «Ένας στρατηγικός επαναπροσδιορισμός που θα έπαιρνε αποστάσεις από το νεοφιλελευθερισμό θα ήταν πολύ ενδιαφέρων και θα δημιουργούσε πια έναν εν δυνάμει χώρο, με τον οποίο θα μπορούσαμε να ανοίξουμε διάλογο. Προς το παρόν αυτό δεν έχει προκύψει, σε αντίθεση με προβληματισμούς που διαπιστώνει κανείς στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Αντίθετα η εικόνα των παλαιών και φθαρμένων προσώπων του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων κυβερνήσεων που ξαναβρέθηκαν, θύμισε μνημόσυνο» καταλήγει στην απάντησή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk