Δίκη ΧΑ: Η υπεράσπιση Μπούκουρα ζητεί δίωξη μάρτυρα από το ΠΑΜΕ

Αίτημα προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή κατάθεση σε μάρτυρα της επίθεσης της Χρυσής Αυγής κατά μελών του ΠΑΜΕ υπέβαλε στο δικαστήριο η συνήγορος του Ευστάθιου Μπούκουρα κατά τη διάρκεια εξέτασής του από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση.

Αίτημα προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή κατάθεση σε μάρτυρα της επίθεσης της Χρυσής Αυγής κατά μελών του ΠΑΜΕ υπέβαλε στο δικαστήριο η συνήγορος του Ευστάθιου Μπούκουρα κατά τη διάρκεια εξέτασής του από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση.
Η πλευρά Μπούκουρα καταλόγισε στον εργαζόμενο στα ναυπηγεία κ. Θεόδωρο Τηλιακό, θύμα της επίθεσης που είχαν δεχθεί μέλη του ΠΑΜΕ από ομάδα χρυσαυγιτών τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα, ότι απέδωσε στον κατηγορούμενο φράση που δεν έχει πει.
Κατά την εξέτασή του από συνηγόρους υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τηλιακός απέδωσε στον κατηγορούμενο πρώην βουλευτή τη φράση «ευχαριστούμε τα παιδιά με τα μαύρα».
Η υπεράσπιση του Στ. Μπούκουρα ζήτησε από τον κ. Τηλιακό να ανακαλέσει, αναφέροντας ότι από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει να έχει πει κάτι τέτοιο ο εντολέας της και ότι η φράση, σύμφωνα με το βούλευμα, αποδίδεται στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο. Η συνήγορος υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να αποστείλει τα επίμαχα αποσπάσματα από τα πρακτικά στον εισαγγελέα, ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδορκία σε βάρος του πολιτικώς ενάγοντα κ. Τηλιακού, λέγοντας εκνευρισμένη πως θέλει να καταδείξει «το μένος του μάρτυρα, γιατί μπορεί να καταδικαστεί ένας άνθρωπος».
Το δικαστήριο δεν συζήτησε το αίτημα της πλευράς Μπούκουρα, το οποίο, όπως είπε η πρόεδρος, θα κριθεί σε άλλο χρόνο, ωστόσο λίγο αργότερα η πλευρά του ΠΑΜΕ ζήτησε τον λόγο αναφερόμενη σε συγκεκριμένο σημείο του βουλεύματος, που περιλαμβάνει δήλωση του κατηγορούμενου Στ. Μπούκουρα. Ο εκ των συνηγόρων του ΠΑΜΕ διευκρίνισε στο δικαστήριο πως ζήτησε τον λόγο καθώς «ουσιαστικά υπεβλήθη μήνυση για ψευδορκία στον πολιτικώς ενάγοντα».
Η πρόεδρος, ανακοινώνοντας τη διακοπή της συνεδρίασης, είπε στον συνήγορο πως όσα έχει να πει θα «τα πείτε στην ώρα τους, όταν κριθεί το αίτημα». Η συνήγορος του πρώην βουλευτή φώναξε προς την πλευρά των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ ότι «με τον δικό μου εντολέα θα βρίσκετε τοίχο, δεν θα πάει αθώος στην φυλακή επειδή έτσι θέλετε εσείς. Δεν υπάρχει στο βούλευμα δήλωσή του για τάγμα εφόδου και μαύρες μπλούζες».
Η φράση της συνηγόρου και ενώ οι δικαστές είχαν αποχωρήσει προκάλεσε εντονότατη αντίδραση της κυρίας Μάγδας Φύσσα, η οποία απευθυνόμενη στη δικηγόρο τής φώναζε: «Δεν το ξέρεις το τάγμα εφόδου; Δεν το ξέρεις;».

Στο τέλος της διαδικασίας πάντως, ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος υπέδειξε το κομμάτι του βουλεύματος (εικονίζεται στη φωτογραφία) όπου αναφέρεται η σχετική δήλωση του Στ. Μπούκουρα: «Πρέπει ο κόσμος να μάθει ποια ειναι η Χρυσή Αυγή. Ποια είναι τα παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk