Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να εξεταστεί τι δεν πήγε καλά στην πολιτική προστασία τις ημέρες της σφοδρής κακακαιρίας θα προχωρήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όπως δήλωσε στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε το μεσημέρι της Τετάρτης, με τη συμμετοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, των αντιδημάρχων, εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων και του γενικού γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως πρέπει να εξεταστεί γιατί δεν λειτούργησαν οι αλατιέρες τις πρώτες ώρες της χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην πόλη.

«Η ευθύνη είναι απόλυτα του δημάρχου για ό,τι κακό συνέβη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. Όσον αφορά την ΕΔΕ πρόσθεσε πως «θα προχωρήσουμε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να δούμε τι δεν πήγε καλά στην ιστορία της πολιτικής προστασίας».

Όπως ειπώθηκε από αντιδημάρχους, το βάρος θα πρέπει να πέσει πλέον στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να λειτουργήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, αφού υποχωρήσει το κύμα του χιονιά και αποκατασταθούν άμεσα οι όποιες ζημιές παρατηρηθούν.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος συμμετείχαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Παππάς, Πέτρος Λεκάκης, Σπύρος Πέγκας, Γιούλη Ρανέλλα, Καλυψώ Γούλα, Έλλη Χρυσίδου, Νίκος Φωτίου και Λίνα Λιάκου, εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς επίσης ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος για τον τομέα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς.