Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών , με αναστολή , καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο υπεύθυνος της εφημερίδας «Ακρόπολη» Α. Βασιλάκης για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των δημοσιογράφων κκ. Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή.
Η υπόθεση αφορούσε δημοσιεύματα της εφημερίδας τον Ιούνιο του 2015 σύμφωνα με τα οποία οι δύο δημοσιογράφοι φέρονταν να είχαν παρακολουθήσει «σεμινάρια» σε Αθήνα και Ουάσιγκτον προκειμένου να προβάλουν τις απόψεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν.
Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα δημοσίευσε λίστα με ονόματα εκδοτών και δημοσιογράφων υποστηρίζοντας ότι «εκπαιδεύονται» από το ΔΝΤ και την Κομισιόν ώστε να εκφράζουν τις θέσεις τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δικαιοσύνη έχουν προσφύγει και άλλοι γνωστοί δημοσιογράφοι τα ονόματα των οποίων αναφέρονταν στην περίφημη λίστα.