Ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία σχετικά εύκολα. Δεν ήταν μόνο η Συνθήκη των Βερσαλλιών και η κατεστραμμένη οικονομία της Γερμανίας. Αυτές ήσαν οι αφορμές για την επικράτηση του φασισμού. Ούτε ήταν οι εξαιρετικές ρητορικές ικανότητές του που έπεισαν τους Γερμανούς να τον επιλέξουν ως την ελπίδα για μια καλύτερη Γερμανία.
Ο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο επικράτησε ήταν η θλιβερή εικόνα αλλά και η ανικανότητα του πολιτικού κατεστημένου να προσελκύσει τους ψηφοφόρους ώστε να του δώσουν την ευκαιρία να διορθώσει τα πράγματα.
Δυστυχώς στην ίδια κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας σήμερα. Αλλωστε οι δημοσκοπήσεις το φανερώνουν: 81% των πολιτών δεν δίνουν πλέον ανοχή στην κυβέρνηση, στον αντίποδα όμως η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να καρπωθεί πάρα μόνο ένα μικρό προβάδισμα! Τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για να τη βοηθήσει; Εκλεισε τις τράπεζες, κλείνει τα κανάλια, μειώνει συντάξεις, αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ, έκοψε το ΕΚΑΣ, η λίστα είναι μεγάλη.
Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να πείσει. Το πρόβλημα όμως βρίσκεται στην πολιτική της ή στα πρόσωπά της; Δεν πείθει το μήνυμα ή δεν πείθουν αυτοί που το μεταφέρουν; Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο λόγος της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ήταν ότι οι πολίτες είχαν κουραστεί από ορισμένους επαγγελματίες πολιτικούς.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ