Σπάνια περνάει πλέον ημέρα δίχως να αναδυθεί στη δημοσιότητα μια καθεστωτική μεθόδευση της πρώτη φορά Αριστεράς –σε σημείο, μάλιστα, που οι δημοσιογράφοι αναρωτιούνται πόσες άλλες μεθοδεύσεις έχουν κρυφθεί στα μυστικά γραφεία της εξουσίας.
Η μέθοδος της λάσπης, των κραυγών και της εκμετάλλευσης της κρατικής μηχανής χρησιμοποιείται για να στηθεί ένα καθεστώς απόλυτου έλεγχου της ενημέρωσης και των δημόσιων πόρων.
Αρχικά, με κραυγές θρασύδειλων και ενίοτε με εκβιασμούς, απαιτώντας παρεμβάσεις ουσίας σε ΜΜΕ. Στη συνεχεία, στήνοντας μια παρωδία Εξεταστικής στη Βουλή, όπου ακούσαμε μέτοχο κομματικού φυλλαδίου να εξετάζει στην ουσία υπάλληλό του. Ακούσαμε επίσης βουλευτή να «εξετάζει» καναλάρχη-συνεργάτη του και να κατηγορεί έτερο καναλάρχη που είχε αρνηθεί να του δώσει εκπομπή.
Ακολούθως, βλέπουμε τη χρήση κρατικών πόρων ώστε να στηριχθεί συγκεκριμένη τράπεζα και με τη σειρά της να παρέχει στήριξη σε εκκολαπτόμενο καναλάρχη, διότι προφανώς τα δημόσια έργα δεν αρκούν.
Αποκορύφωμα υπήρξε η κίνηση κατά του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, διότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ενέκρινε τον διορισμό της αρεστής (αλλά μη επαρκούς) για την κυβέρνηση διοίκησης της συγκεκριμένης τράπεζας. Τους λόγους της συγκεκριμένης διοίκησης ορισμένοι ευελπιστούν να τους δούμε στις οθόνες μας.
Στην Ιθάκη πάντως γελάνε με τις εγγυήσεις-παρωδία της Τράπεζας Αττικής, των κενών και άνευ άξιας βοσκοτόπων, αλλά και με το διάτρητο «πόθεν έσχες» του κυβερνητικού κουμπάρου, αναδόχου δημοσίων έργων και καναλάρχη κ. Καλογρίτσα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ