Λούης έγινε την Δευτέρα ο Πολάκης. Λογικό βέβαια αφού η «ικανότητα» του περιορίζεται σε παρανομίες και τραμπουκισμούς. Όπως περιγράφει ο «Μικροπολιτικός» στα Νέα της Τρίτης το έσκασε από μπαλκονάκι της Βουλής προκείμενου να μην αντιμετωπίσει τα ΜΜΕ.

Το θλιβερό όμως είναι ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν διαθέτει τα κατάλληλα αντανακλαστικά που θα όφειλε να έχει.

Στις δύο επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών (και πρώην υπουργών μάλιστα) της Νέας Δημοκρατίας, ούτε ο κ. Σταΐκούρας, ούτε ο κ. Δαβάκης σκέφτηκαν να τον ρωτήσουν για αυτό που ήταν το πρώτο θέμα της ημέρας.

Εδώ άλλωστε βρίσκεται και το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας. Βουλευτές της είτε κάνουν λευκή απεργία είτε βρίσκονται εκτός ουσίας. Δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες διότι δεν έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και δεν έχουν προσπαθήσει καν να αλλάξουν. Άλλωστε η δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα της Κυριακής» αποτυπώνει πλήρως την απογοήτευση του κόσμου και ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι της χειρότερης (μέχρι σήμερα) κυβέρνησης της Ελλάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα που δεν εμπνέει. Έχει επιπλέον να αντιμετωπίσει ένα τμήμα του λαού που συνειδητά επέλεξε τον κάθε Πολάκη προκείμενου να τιμωρήσει ένα σύστημα εξουσίας το οποίο έχει μεν απογοητευθεί από τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου αλλά δεν βλέπει μια σοβαρή εναλλακτική.

Ακόμα και σήμερα η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πίσω από τα γεγονότα και δεν έχει αποκτήσει τα αντανακλαστικά και το όραμα που διέθετε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξουσία κερδίζεται, δεν χαρίζεται.