Γραφικούς αποκαλούν οι δήθεν έξυπνοι τους πολίτες που κάνουν το αυτονόητο: τους πολίτες αυτούς που επιζητούν τη νομιμότητα, που επιζητούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων που μας παρέχουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.
Alas! Οι γραφικοί είμαστε μειοψηφία στην υποτίθεται ευρωπαϊκή Ελλάδα. Επιπλέον οι δήθεν έξυπνοι μας χλευάζουν καθημερινώς και με κάθε ευκαιρία. Το τραγικό συμβάν στην Αίγινα αποτελεί ένα άλλο παράδειγμα αυτού του χλευασμού που αυτή τη φορά είχε ένα φονικό αποτέλεσμα που συγκλόνισε όλους τους «γραφικούς» πολίτες.
Μόνο όμως τους «γραφικούς». Διότι οι δήθεν έξυπνοι δεν είναι καλύτεροι από τον χειριστή του πλοιαρίου. Αυτοί που παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια και στις διόδους ατόμων με κινητικά προβλήματα απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε ατύχημα. Οι πεζοί αναγκάζονται να περπατήσουν στον δρόμο και κινδυνεύουν από διερχόμενο αυτοκίνητο. Αυτοί που καπνίζουν σε κλειστούς χώρους, όπως νοσοκομεία, εστιατόρια, καφετέριες κ.ά., μοιράζουν απλόχερα τον καρκίνο ακόμη και σε μικρά παιδιά.
Αυτά αποτελούν ελάχιστα παραδείγματα πράξεων των δήθεν έξυπνων που καθιστούν τη χώρα μας χειρότερη και από τριτοκοσμική. Τι κρίμα. Μια τόσο όμορφη χώρα με τόσες δυνατότητες να ταλανίζεται από αυτούς τους δήθεν έξυπνους που στην ουσία είναι απλοί τραμπούκοι. Η εκάστοτε κυβέρνηση έχει ευθύνες διότι δεν πράττει το αυτονόητο –ευθύνες έχουμε και εμείς οι δήθεν γραφικοί διότι δεν αντιδρούμε.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ