Σταθάκης: Οι ιδιωτικές επενδύσεις θα φέρουν την ανάπτυξη

Η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, επανέλαβε τη Δευτέρα από τα Χανιά ο Γιώργος Σταθάκης. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Οικονομίας περιέγραψε το γενικό πλαίσιο των ενεργειών της κυβέρνησης, με στόχο να δημιουργηθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον για τις ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς και τα βήματα που ακολουθούνται για τον εξορθολογισμό του συστήματος των δημοσίων επενδύσεων, ώστε «να έχουν αποτέλεσμα και διαφάνεια».

Η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, επανέλαβε τη Δευτέρα από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τους βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, με αφορμή το «κλείσιμο» της κοινοβουλευτικής περιόδου.

«Θα είναι ένας συνδυασμός με δημόσιες επενδύσεις, που αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι, αλλά ο βασικός κορμός θα είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις» είπε ο κ. Σταθάκης, ο οποίος περιέγραψε το γενικό πλαίσιο των ενεργειών της κυβέρνησης, με στόχο -όπως ανέφερε- να δημιουργηθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον για τις ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς και τα βήματα που ακολουθούνται για τον εξορθολογισμό του συστήματος των δημοσίων επενδύσεων, ώστε «να έχουν αποτέλεσμα και διαφάνεια».

Ο κ. Σταθάκης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των επενδύσεων, στέλνοντας το μήνυμα ότι «φυσικά και θέλουμε τις επενδύσεις. Η ανάκαμψη το 2016 θα έρθει μέσα από αύξηση και των επενδύσεων. Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος της κυβέρνησης».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στο επιτυχές -όπως το χαρακτήρισε- κλείσιμο του ΕΣΠΑ, στη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς και στο νέο αναπτυξιακό νόμο.

Στις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες των βουλευτών Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, αναφέρθηκε η βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη, εστιάζοντας την αναφορά της στην αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα, στην διοικητική και λειτουργική αυτοτέλεια της Διαδημοτικής Επιχείρησης Στερεών Αποβλήτων, σε θέματα περιβάλλοντος, στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Χανίων και του λιμανιού της Σούδας, καθώς και σε δράσεις που αφορούν την ενίσχυση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Αντώνης Μπαλωμενάκης, αναφερόμενος στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, είπε ότι ψηφίστηκαν 78 κύρια νομοθετήματα, από τα οποία τα 44 είναι εγχώριοι νόμοι και τα 34 κυρώσεις διεθνών συμβάσεων.

Η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, η εισαγωγή ενιαίου συστήματος κοινωνικής ασφάλειας, η νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις, η οργάνωση της διοικητικής δομής για το μεταναστευτικό, το εθνικό μητρώο επιτελικών στελεχών, η τροποποίηση της διαδικασίας και του μηχανισμού ελέγχων των δαπανών υγείας, ήταν μερικές από τις πρωτοβουλίες στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Από την κοινή συνέντευξη τύπου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων του στο υπουργείο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολλάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk