Αποστολή στη Γερμανία υπό τον Αλεξιάδη για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας θα μεταβεί την Κυριακή 10 Ιουλίου ελληνική αποστολή 25 στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας Kαταπολέμησης της Διαφθοράς και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας θα μεταβεί την Κυριακή 10 Ιουλίου ελληνική αποστολή 25 στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας Kαταπολέμησης της Διαφθοράς και της Οικονομικής Αστυνομίας. Επικεφαλής της αποστολής στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης και θα συνοδεύσουν ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Γ. Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλής και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Κ. Χρήστου.
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς και λαθρεμπορίου. Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κ. Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς θα υποδεχθεί την ελληνική αποστολή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου.
Οι ελληνικές Αρχές και οι φορολογικές Αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας υπέγραψαν κοινή δήλωση προθέσεων στις 16 Ιανουαρίου 2016 και συμφώνησαν στην αμοιβαία υποστήριξη σε δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.
Σκοπός της επίσκεψης είναι, μεταξύ άλλων, να εκπαιδευτούν τα υπηρεσιακά στελέχη της ελληνικής αποστολής στον τομέα του οικονομικού εγκλήματος, του φορολογικού ελέγχου, της είσπραξης των φόρων και της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
Τα υπηρεσιακά στελέχη θα παρακολουθήσουν εβδομαδιαίο σεμινάριο στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, στην Ακαδημία της Βόννης, από ειδικά καταρτισμένους συναδέλφους τους. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα για επιπλέον 25 Έλληνες, υπηρεσιακά στελέχη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk