Χθες στην πρωινή εκπομπή του Mega δημοσιογράφος εξερράγη με τους πολιτικούς που φιλοξενούσε διότι ο ένας μιλούσε συνεχώς πάνω στον άλλο. Δικαίως άλλα κάπως αργά.

Θα έπρεπε από καιρό να είναι «λοχίες» στις εκπομπές τους σε πολιτικούς (ευτυχώς δεν είναι όλοι) οι οποίοι πέρα από τα ψέματα που λένε δεν έχουν την στοιχειώδη αγωγή να επιτρέπουν στον άλλον να πει την γνώμη του.

Στην χθεσινή εκπομπή, πέρα του χαμηλού πολιτιστικού επιπέδου, συνεχίστηκαν οι κατηγορίες τύπου «διαλύσατε την χώρα» (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ), «σαράντα χρόνια καταστροφή του τόπου» (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), «100 εκατομμύρια χρωστάει το ΠΑΣΟΚ», «τα αδήλωτα εκατομμύρια του Σταθάκη». Άλλα και για τον εκλογικό νομό που ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι είναι ο ίδιος που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ πέρσι άλλα τότε επειδή ο κ. Τσίπρας είχε την κοινωνία με το μέρος του δεν ήθελε να υιοθετήσει.

Οι πολίτες έχουν χορτάσει από κατηγορίες τύπου «προδότες», «γερμανοτσολιάδες» και «στα τέσσερα» – αλήθεια αυτοί οι άθλιοι που τις εκστόμιζαν δεν έχουν καθόλου ντροπή; Οι δε κατηγορίες ότι «επί 40 χρόνια καταστρέφατε την χώρα» μόνο κωμικές είναι.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο κ. Καμμένος, υπουργός του κ. Καραμανλή ενώ η επιλογή του κ. Τσίπρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας αποτελούσε εκ των κύριων στελεχών και άσκησης πολιτικής εξουσίας της εξαετίας Καραμανλή. Ήταν ο αρμόδιος υπουργός για διορισμούς και της προστασίας της Αθήνας το 2008.

Σίγουρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει επιφέρει τεράστια ζημιά στην οικονομία, στους θεσμούς της δικαιοσύνης, στην εικόνα της Ελλάδας ενώ παράλληλα προσπαθεί να ελέγξει τον χώρο της ενημέρωσης. Γνωστά και η πραγματική ενημέρωση δεν θα σταματήσει.

Εάν κάποιοι ευελπιστούν να τους εμπιστευθούν οι πολίτες θα πρέπει να παρουσιάσουν ουσιαστικές προτάσεις και να ξεφύγουν από το γνωστό ψυχροπολεμικό ανέκδοτο «και εσείς καταπιέζατε που μαύρους».

Διότι ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη, και ως εκ τούτου η ψήφος, δεν χαρίζονται άλλα κτώνται.