Φαμπρ: Υποστήριζα τους έλληνες καλλιτέχνες, αλλά κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι

Για όσα τον ενόχλησαν στην υπόθεση του Ελληνικού Φεστιβάλ μιλά για πρώτη φορά ο διάσημος φλαμανδός καλλιτέχνης Γιαν Φαμπρ. «Υποστήριζα πολύ τους έλληνες καλλιτέχνες, αλλά κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί» δηλώνει

Για όσα τον ενόχλησαν στην υπόθεση του Ελληνικού Φεστιβάλ μιλά για πρώτη φορά ο διάσημος φλαμανδός καλλιτέχνης Γιαν Φαμπρ.

«Υποστήριζα πολύ τους έλληνες καλλιτέχνες, αλλά κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί» δηλώνει στα Νέα, με αφορμή την έκθεσή του «Πνευματικοί φύλακες» που παρουσιάζεται στη Φλωρεντία, και τονίζει πως έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση δεν είχε την ελευθερία να διοικήσει το Φεστιβάλ.

«Είμαι καλλιτέχνης και επιμελητής. Κι ως καλλιτέχνη και επιμελητή πρέπει να μου δοθεί απόλυτη ελευθερία, είναι θεμελιώδης αρχή. Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, δεν είχα ελευθερία. Αν δείτε προσεκτικά το σκεπτικό μου, υποστήριζα πολύ τους έλληνες καλλιτέχνες. Αλλά κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρεται, μάλιστα, και στην προσπάθειά του να διατεθούν τα απούλητα εισιτήρια της παράστασης «Όρος Όλυμπος» στη Θεσσαλονίκη το περασμένο φθινόπωρο σε καλλιτέχνες και φοιτητές.

«Δεν το επέτρεψε η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Προέρχεστε από μια περίπλοκη χώρα. Αγωνιζόμουν για τους νέους καλλιτέχνες αλλά οι Έλληνες τους απέκλειαν» αναφέρει.

Διαβάστε περισσότερα στα Νέα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk