Το περιθώριο μείωσης επιτοκίων έχει σχεδόν εξαντληθεί λέει αξιωματούχος της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να εξετάσει περαιτέρω μείωση επιτοκίων και αν υπάρξει η ανάγκη για επιπλέον τόνωση θα πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο σε έκτακτα μέτρα, λέει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να εξετάσει περαιτέρω μείωση επιτοκίων και αν υπάρξει η ανάγκη για επιπλέον τόνωση θα πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο σε έκτακτα μέτρα, είπε την Παρασκευή ο Jozef Makuch μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

«Εάν αυτό το εργαλείο (χαμηλά επιτόκια) πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιείται, τότε εφιστώ την προσοχή ώστε να μην φέρουμε μια αντιπαραγωγική απειλή στη χρηματοοικονομική σταθερότητα», είπε ο Makuch, όπως αναφέρει το Reuters.

«O λόγος για την ανάπτυξη κανονικών εργαλείων έχει σχεδόν εξαντληθεί… δεν βλέπω να υπάρχει πολύς χώρος για ελιγμούς εδώ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα έκτακτα εργαλεία είναι η νέα κανονικότητα.

«Για τώρα, πάντως, δεν χρειάζονται μέτρα καθώς δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να δουλέψουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο και οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι θα είναι αποτελεσματικά», είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk