Οικονομικό Επιμελητήριο: Οι νέοι φόροι θα φέρουν τον «κόφτη»

Την εκτίμηση, ότι οι αυξήσεις της φορολογίας και η επιβολή νέων φόρων, αυτή τη φορά έμμεσων, θα οδηγήσουν στην ενεργοποίηση του μηχανισμού περιστολής δαπανών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κ.Κόλλιας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Την εκτίμηση, ότι οι αυξήσεις της φορολογίας και η επιβολή νέων φόρων, αυτή τη φορά έμμεσων, θα οδηγήσουν στην ενεργοποίηση του μηχανισμού περιστολής δαπανών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Για το θέμα της φορολόγησης των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων τόνισε ότι πρόκειται για μια ακόμη επίθεση στο επιχειρείν.

Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε και στο θέμα των κόκκινων δανείων, τονίζονταν την ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη εισοδηματικών κριτηρίων για τα άνω των 140.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας ακίνητα, τα οποία και αυτά προστατεύονται μόνο για ενάμιση χρόνο, ενώ επανέφερε και την πρόταση του επιμελητηρίου για συνολική ρύθμιση των οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk