Πρωτόκολλο συνεργασίας για αξιοποίηση ακινήτων του ΥΠΕΘΑ

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την αξιοποίηση ακινήτων κυριότητας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, για την τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων υπέγραψαν την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Καμμένος και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά.

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την αξιοποίηση ακινήτων κυριότητας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, για την τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων υπέγραψαν την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Καμμένος και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά.
«Θα καταρτίσουμε από κοινού τα δύο υπουργεία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Δράσεων για την αξιοποίηση επιλεγμένων ακινήτων κυριότητας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων», δήλωσε η κυρία Κουντουρά και πρόσθεσε ότι «στο υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, θα εξετάσουμε τις δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης των εκτάσεων στη βάση των προτάσεων του ΥΠΕΘΑ, θα διατυπώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις με οικονομοτεχνική μελέτη – εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο – και θα υποστηρίξουμε τις δράσεις του ΥΠΕΘΑ με προσωπικό και με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης».
Διάσκεψη Ελλάδας και Ρωσίας για τον προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό
Εν τω μεταξύ στην Αθήνα πραγματοποιείται την Παρασκευή 20 Μαΐου η Διάσκεψη Ελλάδας και Ρωσίας για τον προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό, με στόχο την άμεση προώθηση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών. H διάσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας- Ρωσίας και έχουν προσκληθεί και συμμετάσχουν κορυφαίοι υπουργοί και επικεφαλής τουρισμού και πολιτισμού των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επικεφαλής των προσκυνηματικών Κέντρων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης, της Εκκλησίας της Δωδεκανήσου, της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους και του Πατριαρχείου της Μόσχας, και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων με προγράμματα θρησκευτικού τουρισμού. Τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας ATOR, εκπροσωπεί η εκτελεστική διευθύντρια κυρία Μάγια Λομίτζε.
Θα παρουσιαστούν οι προσκυνηματικές διαδρομές στην Ελλάδα και στη Ρωσία, και θα πραγματοποιούν διμερείς εργασίες με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των τουριστικών τομέων των δύο χωρών.
Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού και ο πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και από ρωσικής πλευράς η επικεφαλής του Τουρισμού και της Περιφερειακής Πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κυρία Ολγκα Γιαρίλοβα.
ΕΟΤ: Γυρίσματα ντοκιμαντέρ για την κινεζική τηλεόραση και ταξίδια εξοικείωσης
Εν τω μεταξύ, Γυρίσματα για μία σειρά τηλεοπτικών εκπομπών/ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων διάρκειας 25΄το καθένα, τα οποία θα προβληθούν στην Chinese Central Television (CCTV) και σε δορυφορικά δίκτυα με κυριότερο το Liaoning TV, πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές στην Ελλάδα (11-27 Μαΐου), με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και τη συνδρομή του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή για την Κίνα, πανοραμική και περιεκτική παρουσίαση των ιστορικών καταβολών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού υπό τον τίτλο: «Η λάμψη του Αιγαίου» («The radiance of Aegean») με σημαντικά οφέλη προβολής της χώρα μας στην τεράστια και ανερχόμενη τουριστική αγορά της Κίνας. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, το 70μελές τηλεοπτικό συνεργείο επισκέπτεται μεταξύ άλλων, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο, την Ολυμπία, τους Δελφούς, την Πέλλα, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κρήτη κ.ά.
Παρουσιαστής της σειράς εκπομπών θα είναι, ο διάσημος στο κινεζικό κοινό – από την παρουσίαση ανάλογων προγραμμάτων – ιστορικός, ακαδημαϊκός και ειδικός στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία και τον Πολιτισμό κ. Zhao Lin.
Παράλληλα, σειρά ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) και δημοσιογραφικών ταξιδιών (press trips) για Tour Operators και διεθνή ΜΜΕ, διοργανώνει τον Μάιο ο Οργανισμός, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία του, με σκοπό την προβολή της χώρας σε σημαντικές παραδοσιακές, αλλά και αναπτυσσόμενες τουριστικές αγορές.
Συγκεκριμένα:
∙ Από τις 12 έως τις 14 Μαΐου το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας οργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης για στελέχη του εσθονικού Τ.Ο. «Teztour» και άλλων μεγάλων εταιρειών της χώρας στην Κρήτη. Στόχος του ταξιδιού ήταν η γνωριμία με το νησί και η προώθησή του ως προορισμό τουρισμού πολυτελείας.
∙ Από τις 11 έως τις 15 Μαΐου οργανώθηκε σε συνεργασία με το μεγαλύτερο τσεχικό T.O. «CK FISCHER» ταξίδι εξοικείωσης για πέντε Τσέχους δημοσιογράφους στο νησί της Κω και την Αθήνα.
∙ Από τις 9 έως τις 16 Μαΐου, το γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας υλοποίησε press trip με το πορτογαλικό περιοδικό «Volta au Mundo», που είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της χώρας. Κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού επισκέφθηκε την Αθήνα, τη Σαντορίνη και τη Μήλο, ενώ το σχετικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί σε 14σέλιδο αφιέρωμα που θα περιληφθεί στο τεύχος Ιουνίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk