Εξωτερική Οίηση

Τελικά η οίηση είναι εξαγώγιμη. Το ελληνοτσεχικό επεισόδιο αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης όχι μόνο να χαράξει, αλλά και να διαχειριστεί την εξωτερική μας πολιτική.

Εξωτερική Οίηση | tovima.gr

Τελικά η οίηση είναι εξαγώγιμη. Το ελληνοτσεχικό επεισόδιο αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης όχι μόνο να χαράξει, αλλά και να διαχειριστεί την εξωτερική μας πολιτική.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Τσεχίας, η «περήφανη» Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου «ανακαλεί» τον Πρέσβυ μας από την Πράγα. Προφανώς, το θρησκευτικό φροντιστήριο δεν περιελάμβανε το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (κεφάλαιο 8) «ο αναμάρτητος υμών πρώτος βαλέτω λίθον».

Τα μαργαριτάρια που έχουν εκστομίσει, αλλά ακόμη και γράψει, αξιωματούχοι της Κυβέρνησης είναι πολλά. Ας ξεχωρίσουμε τα δυο καλύτερα.

«Εάν (οι εταίροι-πιστωτές) πάνε να χτυπήσουν την Ελλάδα τότε εμείς αύριο το πρωί αναστέλλουμε τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, παίρνουν οι μετανάστες (που βρίσκονται στην Ελλάδα) την ταυτότητά τους και πάνε στο Βερολίνο. Εάν μεταξύ αυτών υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν ελεγχθεί εάν βρίσκονται στο πλευρό του ISIS, αυτό θα είναι ευθύνη της Ευρώπης. Αυτή είναι η πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση».Πάνος Καμμενος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας (8 Μαρτίου 2015).

«Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα», έγραψε ο κ. Τσίπρας, ως Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψη του στην Ιερουσαλήμ! (26 Νοεμβρίου 2015).

Στην πρώτη περίπτωση ο κ. Καμμένος απείλησε ουσιαστικά με αποστολή τζιχαντιστών στο Βερολίνο! Στη δεύτερη ο κ. Τσιπρας εμμέσως αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ παρά την αντίθετη και πάγια ελληνική θέση η οποία έχει φυσικά να κάνει με το Κυπριακό.

Προτού λοιπόν κατηγορήσουν άλλους, ας προσέξουν πρώτα τις δηλώσεις τους, προφορικές και γραπτές, αλλά και τα τουίτς που μας εκθέτουν διεθνώς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk