Πέντε υπεραιωνόβιες ελιές-«κοσμήματα» για την Αθήνα

Πέντε υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, ηλικίας 700-1.500 ετών, υποδέχεται τις επόμενες ημέρες ο δήμος Αθηναίων για να μεταφυτευθούν σε χώρους πρασίνου της πρωτεύουσας.

Πέντε υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, ηλικίας 700-1.500 ετών, υποδέχεται τις επόμενες ημέρες ο δήμος Αθηναίων για να μεταφυτευθούν σε χώρους πρασίνου της πρωτεύουσας. Τα ελαιόδεντρα, τα οποία αποτελούν δωρεά της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ, προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Αιγίου και η διάσωσή τους αποτελεί υποχρέωση για τη διατήρηση και ανάδειξή τους.
Σύμφωνα με βεβαίωση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα ελαιόδεντρα είναι ηλικίας από 700 έως 1.500 χρόνων. Η μεταφύτευση τεσσάρων από αυτά θα γίνει σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Δύο θα τοποθετηθούν μπροστά από την Πρυτανεία επί της οδού Πανεπιστημίου, ένα ακόμη στην συμβολή των οδών Διάκου και Συγγρού και ένα στην πλατεία της Μεγάλης του Γένους Σχολής, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλέως Κωνσταντίνου. Ένα ακόμα θα φυτευτεί σε κεντρικό σημείο εντός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Το σχέδιο μεταφοράς, που βρίσκεται πλέον στο τελικό του στάδιο, πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να υλοποιηθεί. Η ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ, στο πλαίσιο της κατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, απαλλοτριώνει τις απαιτούμενες εκτάσεις μαζί με το περιεχόμενο τους, μεταξύ των οποίων είναι και πολλές ελιές.
Ο δήμος Αθηναίων, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί την ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ για την προσφορά της, καθώς και όλους τους άλλους φορείς που συμβάλλουν στην επιτυχία του εγχειρήματος, όπως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Τροχαία Αθηνών, το ΕΚΠΑ, τον ΑΔΜΗΕ ΑΕ, την εταιρεία Τοπιοδομή ΕΠΕ και τις εταιρείες Άλτις και Klorane, οι οποίοι με την προθυμία τους και την πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της περιβαλλοντικής δράσης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk