Φυσικοθεραπευτές με δουλειά αλλά χωρίς αμοιβή από τον ΕΟΠΥΥ

Οριστικό «λουκέτο» κινδυνεύουν να βάλουν τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας.

Οριστικό «λουκέτο» κινδυνεύουν να βάλουν τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας. Όπως εξηγούν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), στο τέλος του έτους, οι φυσικοθεραπευτές επωμίζονται την υπέρβαση του ανεπαρκούς προϋπολογισμού και την επιστρέφουν πίσω χωρίς να ευθύνονται για την παραγωγή παραπεμπτικών.
«Η κατάσταση είναι πλέον καταστροφική για τη μεγάλη μερίδα των συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών που εξαναγκάζονται να προσφέρουν υπηρεσίες στον ασφαλισμένο χωρίς να αμείβονται καθόλου από τον ΕΟΠΥΥ για τουλάχιστον τέσσερις-πέντε μήνες το χρόνο», σημειώνουν. Στο διάστημα των τεσσάρων πέντε μηνών, οι φυσικοθεραπευτές καλύπτουν από την τσέπη τους τα λειτουργικά κόστη του εργαστηρίου καθώς και τις ασφαλιστικές τους εισφορές χωρίς να αμείβονται.

«Λογιστικά καμιά επαγγελματική στέγη, κανένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα μπορούσε να αντέξει, έχοντας έσοδα μηδέν για τέσσερις-πέντε μήνες τον χρόνο, έχοντας όμως τα έξοδα και τις οικονομικές υποχρεώσεις να τρέχουν» προσθέτουν.
Οι εκπρόσωποι των φυσικοθεραπευτών προειδοποιούν ότι αν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν σκύψει στο πρόβλημα, αν δεν ακούσει τις προτάσεις του Συλλόγου, «το Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας θα εξαφανιστεί και οι 3.000 φυσικοθεραπευτές θα εξαναγκαστούν στη μετανάστευση, ακολουθώντας τους 200-250 φυσικοθεραπευτές που εγκαταλείπουν κάθε χρόνο τη χώρα αναζητώντας την τύχη τους στο εξωτερικό».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk