Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων

Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές γίνονται υπόθεση της πόλης και επεκτείνονται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Γιορτές ελπίδας και προσδοκίας, γιορτές που ενώνουν εθνότητες, ηλικίες, θρησκείες, φύλα, κατοίκους, δημότες αλλά και επισκέπτες. Αυτό είναι το φετινό μήνυμα των εορταστικών εκδηλώσεων του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές γίνονται υπόθεση της πόλης και επεκτείνονται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Γιορτές ελπίδας και προσδοκίας, γιορτές που ενώνουν εθνότητες, ηλικίες, θρησκείες, φύλα, κατοίκους, δημότες αλλά και επισκέπτες. Αυτό είναι το φετινό μήνυμα των εορταστικών εκδηλώσεων του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.
Παρουσιάζοντας το πρωί της Δευτέρας, σε συνέντευξη τύπου στο δημαρχιακό μέγαρο, τις αρχές και τους άξονες του εορταστικού προγράμματος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η «η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη φέτος φωταγωγήθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, όπως οι περισσότερες πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης».
Περισσότερες από 240 εκδηλώσεις, απλωμένες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, έχουν σχεδιαστεί κατόπιν συνεργασίας του δήμου με τον ΟΠΑΝΔΑ. Και φέτος η αλλαγή του έτους θα γίνει στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη. Στην εξέδρα του πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου θα ανέβουν οι «Sugahspank! & Swing Shoes», οι «Athens Swing Cats» και οι «Athens Leading Hope», που θα παρασύρουν το κοινό με swing ρυθμούς. Στην συνέχεια τη σκυτάλη θα παραλάβει ο Πάνος Μουζουράκης, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων λίγα λεπτά πριν μας εγκαταλείψει το 2015 θα συναντήσει τον Φίλιππο Πλιάτσικα και θα υποδεχτούν το νέο έτος, με το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων. Την εορταστική βραδιά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης.
«Η Αθήνα γιορτάζει και ο παλμός και η χαρά της γιορτής μεταδίδεται σε πλατείες, ανοικτούς και κλειστούς χώρους, πολιτιστικούς φορείς, θέατρα και δρόμους. Για τα παιδιά, για τους κατοίκους και επισκέπτες της φιλόξενης και ασφαλούς πρωτεύουσας μας. Ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνότητας. Η γιορτή ενώνει χωρίς αποκλεισμούς. Η πόλη έχει επίγνωση των δυσκολιών και ξέρει να αντέχει στις δυσκολίες. Με πίστη στη δημοκρατία, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο, την επόμενη μέρα. Στα δύσκολα άλλωστε αποζητούμε ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Την συνάφεια με τις συλλογικότητες. Με αυτό που ονομάσθηκε σε αυτήν εδώ την πόλη, στα χρόνια της κλασικής αρχαιότητας δήμος και παραμένει η ψυχή της Αθήνας. Η Αθήνα σας καλεί να γιορτάσουμε μαζί» τόνισε ο κ. Καμίνης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, κ. Χρήστος Τεντόμας, σημείωσε: «Στον ΟΠΑΝΔΑ ετοιμάσαμε ένα πολυδιάστατο εορταστικό πρόγραμμα με καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που αγγίζουν κάθε γειτονιά της Αθήνας. Ένα εορταστικό πρόγραμμα που θέτει στο επίκεντρο του τον άνθρωπο. Γιατί κανένας δεν θα πρέπει να αισθάνεται αποκλεισμένος ή απομονωμένος τις άγιες αυτές ημέρες. Η σκέψη και οι πράξεις μας θα πρέπει να μεριμνούν για εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη όσο κανένας άλλος την έμπρακτη στήριξη μας. Επιλέγουμε τον Πολιτισμό και την Τέχνη ως όχημα για να στείλουμε όλοι ένα μήνυμα χαράς, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τις καλύτερες ημέρες που θα έλθουν. Η Αθήνα μπορεί να καταστεί κιβωτός ελπίδας και θετικής ενέργειας. Και θα το αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο στις εορταστικές εκδηλώσεις που ετοιμάσαμε και στις οποίες καλούμε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να συμμετάσχουν».
Το «παρών» στη συνέντευξη τύπου έδωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος θα είναι ο παρουσιαστής της βραδιάς της παραμονής, και τόνισε ότι «αποτελεί πολύ μεγάλη χαρά και τιμή αυτή η πρόσκληση. Την αλλαγή του χρόνου επρόκειτο να την περάσω στην πατρίδα μου, στις Σέρρες, αλλά θα περάσω στο σπίτι μου εδώ στην Αθήνα. Πρέπει πάντα να ελπίζουμε για το καλύτερο και να υπάρχει αγάπη, ομόνοια, αδελφοσύνη και αλληλεγγύη. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις του καλού, αλλιώς δε θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια. Ο δήμαρχος έχει δείξει ότι νοιάζεται για το καλό του πολίτη. Χαίρομαι που είστε εσείς σ’ αυτήν την θέση και καλέσατε και εμένα».
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με κεντρική ιδέα το Αστέρι, η πόλη πλημμύρησε με φως ήδη από τις 13 Νοεμβρίου, μετατρέποντας για πρώτη φορά από τόσο νωρίς την Αθήνα σε μια πόλη που γιορτάζει και προσκαλεί τους επισκέπτες να γιορτάσουν και αυτοί μαζί της. Έτσι, ως το κατεξοχήν σύμβολο των Χριστουγέννων, το αστέρι γίνεται σύμβολο της αλληλεγγύης, της ελπίδας, της συμμετοχής, που αγκαλιάζει τα πάντα στην πόλη.
Από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου αγαπημένοι καλλιτέχνες υπόσχονται να μας βάλουν σε εορταστικούς ρυθμούς μέχρι και τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, πλημμυρίζοντας την πόλη με ρυθμό και χρώμα, με περισσότερες από 240 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με μουσική, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις, εργαστήρια για παιδιά στο κέντρο, τις γειτονιές, τα Πολιτιστικά Κέντρα, τα Μουσεία του Δήμου Αθηναίων, τον Εθνικό Κήπο, σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και τις Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας.
Η πλατεία Συντάγματος από τις 8 έως τις 27 Δεκεμβρίου θα αποτελεί το κέντρο της μουσικής με 25 συναυλίες, που θα μας αλλάξουν την διάθεση και θα μας ξεσηκώσουν με πολύ χορό και τραγούδι. Καθημερινά, ο ραδιοφωνικός σταθμός music radio 89,2 μεταφέρει το ραδιοφωνικό του στούντιο στην πλατεία Συντάγματος με ζωντανές εκπομπές κρατώντας τον εορταστικό παλμό στο κέντρο της πόλης.
Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους σε περισσότερες από 63 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές. Ο Εθνικός Κήπος και η πλατεία Κοτζιά θα αποτελέσουν τα κεντρικά σημεία των παιδικών εκδηλώσεων από 12 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου και από 26 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, μυστικές διαδρομές, αλλά και περιπλανήσεις με οδηγό τα αστέρια, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον Εθνικό Κήπο, ενώ στην πλατεία Κοτζιά θα ζωντανέψουν το αστέρι τους και θα φτιάξουν το δικό τους έργο κινούμενης εικόνας.
Φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται και συσπειρώνει γύρω του φορείς της πόλης, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η συμβολή όλων είναι σημαντική για την προβολή του πανανθρώπινου μηνύματος των Χριστουγέννων, που είναι η προσφορά, η ελπίδα και η αλληλεγγύη.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες του δήμου στο www.cityofathens.gr και του ΟΠΑΝΔΑ www.opanda.gr.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk