Ο Αρχισυντάκτης και ο Λοΐζος

Τελικά και πάλι δεν πρωτοτύπησε ο κ. Τσίπρας. Αντί το Σάββατο το βράδυ να υποστηρίξει από το Βήμα της Βουλής τον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης του, επανέλαβε, εκ νέου, τις γνωστές επιθέσεις του κατά των ΜΜΕ και της ελευθεροτυπίας.

Ο Αρχισυντάκτης και ο Λοΐζος | tovima.gr

Τελικά και πάλι δεν πρωτοτύπησε ο κ. Τσίπρας. Αντί το Σάββατο το βράδυ να υποστηρίξει από το Βήμα της Βουλής τον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης του, επανέλαβε, εκ νέου, τις γνωστές επιθέσεις του κατά των ΜΜΕ και της ελευθεροτυπίας.

Η εμμονή του με την «διαπλοκή» και τα ΜΜΕ είναι άλλωστε γνωστή: εάν ξανακούσει κάποιος προσεκτικά την ομιλία του θα διαπιστώσει ότι οι αναφορές του στα ΜΜΕ είναι περισσότερες από τα οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού! Κάποια στιγμή όμως η πιπίλα αυτή της διαπλοκής και των σατανικών ΜΜΕ πρέπει να σταματήσει. Όπως βέβαια ο κ. Τσίπρας πρέπει επιτέλους να πει την αλήθεια.

Η απαίτηση του για ποια θέματα δημοσιεύουν οι εφημερίδες παραπέμπουν σε λογική λογοκρισίας: η αναφορά περί Αφρικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» αποτελεί πραγματική είδηση επιστολής Επιτρόπου ΕΕ. Εάν έμπαινε δε στον κόπο να διαβάσει το άρθρο, θα διαπίστωνε ότι αμέσως μετά την επιστολή ακολουθούσε σχόλιο-κριτική της δημοσιογράφου για το περιεχόμενο αυτής!

«Σχεδόν τίποτα από όλα όσα είπα δεν αναπαράγεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης… Σχεδόν τίποτα δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης καθημερινά». Προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν διαβάζει τον καθημερινό Τύπο – όλες οι δηλώσεις, όλες οι υποσχέσεις του αναπαράγονται και, ναι, όλες οι δηλώσεις του αποτελούν και θα αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και φυσικά κριτικής. Παράδειγμα: σε ποια «έξωθεν επιβολή τραπεζικών περιορισμών» αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή; Σε αυτή που επέβαλε ο ίδιος λόγω της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης του; Άλλο παράδειγμα: «Γλιτώσαμε 19 δισ σε επιπλέον χρέος», από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ο ίδιος προκάλεσε; Υπάρχουν και άλλα, ΦΠΑ σε νησιά, σεισάχθεια, πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Έγινε αναπαραγωγή όλων των δηλώσεων, όλων των υποσχέσεων και φυσικά θα υπάρξει αποτίμηση αυτών.

Πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι σε περίπτωση αποτυχίας του, ο κ. Τσίπρας θα προέβαινε σε στοχοποίηση προσώπων και θα έστηνε λαϊκά δικαστήρια ώστε να στρέψει εκεί το ενδιαφέρον του κόσμου. Ποιοι στηρίζουν έναν πρώην κατάδικο και έναν εκβιαστή προκειμένου να στήσουν καινούργιο κανάλι και για ποιους λόγους;

Αλλά η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να γίνει Αρχισυντάκτης βγαίνει και από τα σύνορα της χώρας. Το δελτίο Τύπου του γραφείου του Πρωθυπουργού της Ελλάδος να εύχεται «περαστικά» σε γερμανική εφημερίδα είναι θλιβερό….

Το τραγούδι «δεν θα περάσει ο φασισμός» ταιριάζει στην ελευθεροτυπία και στα στημένα δικαστήρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk