Μήνυμα Παυλόπουλου από τη Σύρο για το προσφυγικό

Το δικό του μήνυμα για το προσφυγικό και για τον πόλεμο στη Συρία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από τη Σύρο, όπου βρίσκεται για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου. «Να συνειδητοποιήσουν όλοι, ιδίως δε οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η γειτονική Τουρκία, ότι οφείλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε την προσφυγική τραγωδία υπό όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης και να συμβάλουμε ενεργώς προκειμένου να τεθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή» είπε.

Το δικό του μήνυμα για το προσφυγικό και για τον πόλεμο στη Συρία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από τη Σύρο, όπου βρίσκεται για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου.

«Εύχομαι, με αφετηρία την φετινή γιορτή του Αγίου Νικολάου, να συνειδητοποιήσουν όλοι, ιδίως δε οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η γειτονική Τουρκία, ότι οφείλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε την προσφυγική τραγωδία υπό όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης και να συμβάλουμε ενεργώς προκειμένου να τεθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα στην Συρία. Έτσι ώστε το Αιγαίο να γίνει ξανά η θάλασσα του φωτός και της ειρηνικής συνύπαρξης» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

«Τιμούμε σήμερα και στην Σύρο, λάμπουσα ψηφίδα του απαράμιλλου μωσαϊκού του Αιγαίου και εμβληματικό κόσμημα του πολιτισμού μας, την ιερή μνήμη του Αγίου Νικολάου. Του Αγίου που ιδίως για εμάς, τους Έλληνες, είναι ο σεπτός προστάτης της θάλασσας και της ναυτοσύνης, στην οποίαν τόσα οφείλει αλλά και από την οποίαν πολλά πάντα προσδοκά η ιστορία μας και η οικονομία μας» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk