Αναγνωστοπούλου: Δεν αλλάζει το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ το 2016

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2016 έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο εισαγωγικό σύστημα το 2017, εάν αυτό αποφασιστεί στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2016 έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου.

«Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα με αιφνιδιασμό. Δεν αλλάζει το εισαγωγικό σύστημα σε πανεπιστήμια ή στα ΤΕΙ από τη μια στιγμή στην άλλη και από τη στιγμή που έχουν διανύσει το 1/3 της χρονιάς» είπε στο Mega.

Επισήμανε, πάντως, ότι στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου που ξεκινά για την Παιδεία, θα εξεταστεί και το θέμα των εξετάσεων.

«Το ’17 αν προκύψει από τον εθνικό διάλογο να αλλάξουν οι εισαγωγικές εξετάσεις, εκεί βεβαίως θα υπάρχει όλος ο χρόνος να προετοιμαστεί ο κόσμος και να ελαφρυνθούν οι εξετάσεις» ανέφερε.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Διαλόγου για την επικείμενη μεταρρύθμιση στην Παιδεία, Αντώνη Λιάκου να μην υπάρχουν εξετάσεις, με εξαίρεση κάποιες σχολές, η κ. Αναγνωστοπούλου είπε ότι πρόκειται για «μία ιδέα δικιά του, η οποία θα πέσει στο διάλογο και θα δουν οι ειδικοί τι θα προκριθεί».

  «Πρέπει να πουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τι θέλουν, τι μπορούν να σηκώσουν, πώς μπορεί να γίνει, γι΄αυτό δεν θέλω να προκαταλάβω τίποτα» επισήμανε.

  Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
  Κοινωνία
  ΒΗΜΑτοδότης
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk