Αγρίνιο: Δικογραφία σε βάρος 53χρονου για απόκρυψη φορολογητέου εισοδήματος

Για απόκρυψη μεγάλου ποσού ως φορολογητέου εισοδήματος κατηγορείται 53χρονος στο Αγρίνιο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Για απόκρυψη μεγάλου ποσού ως φορολογητέου εισοδήματος κατηγορείται 53χρονος στο Αγρίνιο.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Προηγήθηκε φορολογικός έλεγχος από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης, κατά τον οποίο έγινε και άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του 53χρονου, για το χρονικό διάστημα από 01-01-2009 έως και 31-12-2012.

Στο διάστημα αυτό διατηρούσε ατομική επιχείρηση μεσιτείας καπνών και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα και συμμετείχε ως εταίρος σε δύο εταιρίες με αντικείμενο καπνομεσιτικές δραστηριότητες.

Από τη σύγκριση των φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων, προέκυψαν αναντιστοιχίες μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των πρωτογενών πιστώσεων που έγιναν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, συνολικού ύψους 793.662,91 ευρώ, στα οποία αντιστοιχεί φόρος που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Η έκθεση φορολογικού ελέγχου έχει αποσταλεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk