Ποιος θα παραδεχθεί την αλήθεια;

Κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες από τους ηγέτες της Ευρώπης – ή μάλλον από τους ηγέτες της Ευρώπης που γνωρίζουν ιστορία.

Ποιος θα παραδεχθεί την αλήθεια; | tovima.gr
Κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες από τους ηγέτες της Ευρώπης – ή μάλλον από τους ηγέτες της Ευρώπης που γνωρίζουν ιστορία. Αλλωστε κύματα προσφύγων και οικονομικών μεταναστών υπήρξαν πολλά κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής ιστορίας, ιδιαίτερα κατά τον 20ό αιώνα. Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου και η Νήσος Ελις κατακλύστηκαν από Ελληνες, Τούρκους και Ιταλούς που προσδοκούσαν ένα καλύτερο μέλλον. (Αλλά και τα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ υποδέχθηκαν έλληνες ηττημένους του εμφυλίου που φοβόντουσαν την οργή των νικητών.)
Οι χώρες που «υποδέχθηκαν» τους μετανάστες τους κοιτούσαν καχύποπτα και έπρεπε να περάσουν δεκαετίες ώσπου ορισμένοι από αυτούς να γίνουν αποδεκτοί.
Ο ρατσισμός υφίσταται και θα συνεχίσει να υφίσταται. Ποιος όμως θα παραδεχθεί την αλήθεια; Το πρόβλημα δεν είναι οι πρόσφυγες ή οι οικονομικοί μετανάστες. Είναι η ταυτότητά τους. Ενοχλήθηκε πράγματι κανείς για την (συμπαθέστατη) παροικία των Φιλιππινέζων που εργάζεται τίμια στην Ελλάδα κάνοντας δουλειές που οι Ελληνες σνομπάρουν; Ενοχλήθηκε κανείς (εδώ ή στην Ευρώπη) για τις θεωρητικά δεύτερες δουλειές που κάνουν συνάνθρωποί μας από την Ανατολική Ευρώπη;
Οχι βέβαια! Διότι η αλήθεια είναι ότι στην Ευρώπη ο φόβος είναι η θρησκευτική αλλοίωση του πληθυσμού – κάτι που οι Τούρκοι για διαφορετικούς λόγους δεν μπορούσαν και δεν ήθελαν να κάνουν. Οι άλλοι λαοί όμως και θέλουν και μπορούν. Αυτή είναι η ουσία του κοινού προβλήματος. Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη να προσμετρά τη μνήμη των ελλήνων μεταναστών, την ανθρωπιά αλλά και την προάσπιση των συμφερόντων μας. Ομως ζήτησε την εξουσία και την έλαβε. Να δώσει λύση!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk