Πανελλήνιος ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός σε 50 πόλεις

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού διοργανώνεται και εφέτος μια μεγάλη, δημόσια γιορτή για τον μητρικό θηλασμό την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, σε περισσότερες από 50 πόλεις όλης της Ελλάδας.

''
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού διοργανώνεται και εφέτος μια μεγάλη, δημόσια γιορτή για τον μητρικό θηλασμό την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, σε περισσότερες από 50 πόλεις όλης της Ελλάδας. Ο 6ος Πανελλήνιος Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, ενώ η ώρα προσέλευσης είναι στις 11.00. Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν ταυτόχρονα σε όλες τις συμμετέχουσες πόλεις.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, ενώ τη διοργάνωση της Αττικής έχει αναλάβει και εφέτος η Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας. Η εκδήλωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο δίπλα στο σιντριβάνι.
Εφέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στη χώρα μας εορτάζεται κάθε 1η με 7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) για να εξαπλωθεί το μήνυμα «Θηλασμός και εργασία: μπορεί να δουλέψει». Στόχος του δημόσιου θηλασμού είναι οι μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».
Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλες και όλους, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους, όλους όσοι στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό και θέλουν να ενημερωθούν, αλλά και να γιορτάσουν μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Η εκδήλωση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορούν να απασχοληθούν και οι μικροί επισκέπτες.
Περισσότερες πληροφορίες για την Αττική στο https://www.facebook.com/events/1626870740913412/ και για τα σημεία συνάντησης στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας στο https://www.facebook.com/thilazo
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk