Μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Τσιμισκή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο του «Όχι».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, καυτηριάζοντας τη συνήθεια παλαιότερων χρόνων, τα κορίτσια να παρελαύνουν με τακούνια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης

Μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:

 • Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη.
 • Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ. Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
 • Σε όλες τις κάθετες οδούς των συγκεκριμένων τμημάτων των παραπάνω οδών.

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

  Το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και στη συνέχεια θα μετέβη στο Οχυρό Ρούπελ. Ακολούθως επισκέφθηκε το Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου.

  Στις 18:15 Θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και θα ξεναγηθεί στην έκθεση του βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα για τον πόλεμο του 1940-41.

  Στις 19:10 θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

  Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 11 το πρωί της Τετάρτης με τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

  Νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί ο κ.Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και μετά την παρέλαση θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.