Αντιδράσεις από γονείς μαθητών προκλήθηκαν το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη κατά τη μαθητική παρέλαση λόγω της παρουσίας ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και της τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας. Την προηγούμενη φορά, στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, τα κάγκελα είχαν αφαιρεθεί εντελώς από τους δρόμους όπως συνέβαινε παλαιότερα, ενώ ερωτηματικό είναι τι θα συμβεί αύριο, Τετάρτη, που θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση.
Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, μετά τις διαμαρτυρίες των γονέων που ήταν στην οδό Τσιμισκή οι αστυνομικές δυνάμεις περιορίστηκαν στο σημείο επί της οδού Αριστοτέλους ενώ στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι η παρουσία τους είναι κατά 1/3 μειωμένη συγκριτικά με πέρυσι.
Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε σημειώσει απαντώντας στο ερώτημα εάν μετά τα μηνύματα από τους παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς προϊδεάζουν για κινητοποιήσεις θα ξαναδούμε τα κάγκελα: «Όχι, δεν πρόκειται να δούμε κάγκελα στις παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου. Εμείς πιστεύουμε ότι οι παρελάσεις γίνονται για να γιορτάσουμε συγκεκριμένες επετείους και άρα συμμετέχει ο λαός με τα στρατευμένα νιάτα. Επομένως, είναι γιορτή. Δεν είναι εκδήλωση με περιορισμούς, που προορίζεται μόνο για τους επισήμους. Μακριά από εμάς τέτοια αντίληψη.

Για τις διάφορες κινητοποιήσεις, εμείς θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε διάλογο με τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, να διαδηλώσουν, να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε κάποια συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να μη διαταράσσεται είτε η κυκλοφορία στις μεγάλες εθνικές οδούς είτε και η λειτουργία μέσα στις πόλεις. Από εκεί ξεκινάμε με διάλογο, με συνεργασία και μακριά από εμάς η αντίληψη με τα κάγκελα και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τους υπερβολικούς».

Στελέχη του υπουργείου πάντως εξέφραζαν την έντονη δυσφορία τους για την επανεμφάνιση των κιγκλιδωμάτων στην παρέλαση λέγοντας ότι «αύριο (σ.σ. Τετάρτη) δεν θα τοποθετηθούν ούτε στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας ούτε στη στρατιωτική της Θεσσαλονίκης».