Τροπολογία ενάντια στο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ετοιμάζει το ΚΚΕ

Συνάντηση με εκπροσώπους της της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων είχε τη Δευτέρα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γγ του ΚΚΕ ενημέρωσε τη Συντονιστική Επιτροπή, ότι το κόμμα του «θα στηρίξει με όλους τους τρόπους το δίκαιο αυτό αίτημα, και γι’ αυτό προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή σχετική τροπολογία».

Συνάντηση με εκπροσώπους της της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων είχε τη Δευτέρα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για την κάθετη αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, γεγονός που, όπως υποστήριξαν, θα επιβαρύνει παραπέρα τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη γνωστή θέση του ΚΚΕ να μην επιβληθεί κανένας νέος φόρος σε όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που «έρχεται να προστεθεί στη φορολεηλασία της λαϊκής οικογένειας».

Άλλωστε, όπως επισήμανε, το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε το Μνημόνιο 3 και τα προαπαιτούμενα που το συνόδευαν, ανάμεσα στα οποία και η επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο γγ του ΚΚΕ ενημέρωσε επίσης τη Συντονιστική Επιτροπή, ότι το κόμμα του «θα στηρίξει με όλους τους τρόπους το δίκαιο αυτό αίτημα, και γι’ αυτό προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή σχετική τροπολογία».

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο Κυριάκος Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk