Αρχίζει η αποκατάσταση των 76 παράνομων χωματερών στην Πελοπόννησο

Αρχίζει η αποκατάσταση των 76 παράνομων χωματερών στην Πελοπόννησο | tovima.gr

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να αρχίζει η αποκατάσταση των περιοχών όπου βρίσκονταν 76 χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Πελοπόννησο, μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του περιφερειάρχη και της αναδόχου εταιρείας.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι με την υπογραφή της σύμβασης «κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την
αποτροπή των προστίμων που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και
αγγίζουν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ».

«Το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μαζί με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά έργα που υπηρετούν τον στρατηγικό μας στόχο να μετατρέψουμε την Περιφέρειά μας σε ευρωπαϊκή περιφέρεια- πρότυπο της αειφορίας» είπε.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε τις τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάζει το έργο, αφού η ανάδοχος εταιρεία πρέπει να αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα.

Επιπλέον, επισήμανε ότι για τους υπολειπόμενους τέσσερις ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, που αφορούν το Πλάτωμα του Δήμου Τρίπολης, τη χωματερή στο Αφυσσού του Δήμου Σπάρτης, και από μια χωματερή στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μάνης και του Κρανιδίου, εντός των επόμενων δέκα ημερών θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την αποκατάστασή τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk