Ο Γιάννης Καπάκης νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Ένα πρώην στέλεχος της Πυροσβεστικής παίρνει τη θέση ενός πρώην στελέχους του Λιμενικού Σώματος στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Ένα πρώην στέλεχος της Πυροσβεστικής παίρνει τη θέση ενός πρώην στελέχους του Λιμενικού Σώματος στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Όπως έγινε γνωστό, ο αρχιπύραρχος εν αποστρατεία κ. Γιάννης Καπάκης είναι από σήμερα, Πέμπτη, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα έπειτα από εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα.
Η συγκεκριμένη θέση είχε μείνει για ένα διάστημα περίπου δύο μηνών κενή καθώς ο προκάτοχός του κ. Τάσος Μαυρόπουλος είχε παραιτηθεί για να ενταχθεί στη ΛΑΕ, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο παρασκήνιο ως προς την τελική επιλογή του προσώπου.
Το βιογραφικό του νέου ΓΓ Πολιτικής Προστασίας
Ο κ. Καπάκης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1958. Υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα από το οποίο αφυπηρέτησε το 2013 με το βαθμό του αρχιπυράρχου ε.α.
Πέραν της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Msc) «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» της ιδίας σχολής.
Τα περισσότερα χρόνια της σταδιοδρομίας στο ΠΣ υπηρέτησε στο Αρχηγείο του Σώματος, σε διάφορες θέσεις, μεταξύ αυτών, υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση» και στη συνέχεια διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων με παράλληλα καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του Σώματος.
Έχει υπηρετήσει επίσης στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), στο Κέντρο Επιχειρήσεων της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τελευταία ως διοικητής της ΠΥ Ερμούπολης έχοντας την ευθύνη της πυροπροστασίας όλων των νησιών των Κυκλάδων.
Πριν συνταξιοδοτηθεί φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΕΘΑ).
Είναι εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, όπου διδάσκει το μάθημα της Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, ενώ για πολλά χρόνια δίδαξε στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστική Ακαδημίας.
Είναι γνώστης της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας.
Από το 2002 είναι εμπειρογνώμονας του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το 2013 είναι μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, με πρόεδρο τον καθηγητή και υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το 2011 μέλος και συντονιστής του ΔΣ της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ είναι ο νυν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας.

Τον Μάρτιο του 2014 ίδρυσε τη Δημοτική Κίνηση «Άνδρος της Ζωής μας» και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άνδρου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk