Φεστιβάλ τάε κβον ντο από παιδιά για … παιδιά!

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς λάτρεις του ταεκβοντό θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευή 23 έως Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και μάλιστα για καλό σκοπό.

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς λάτρεις του τάε κβον ντο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευή 23 έως Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και μάλιστα για καλό σκοπό.
Σχεδόν 19 μήνες μετά την πρώτη του εμφάνιση στα αθλητικά δρώμενα της χώρας, το αγωνιστικό φεστιβάλ Kim e Liu «Ευ Αγωνίζεσθαι», το οποίο συγκεντρώνει 1.500 παιδιά, 6-11 ετών, επιστρέφει. Στο επίκεντρο της διοργάνωσης βρίσκεται η προσφορά στον συνάνθρωπο και συγκεκριμένα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν να κάνουν με παιδιά.
Όπως συνέβη και στην εκδήλωση του περασμένου Ιουνίου, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τη στήριξη των μη κυβερνητικών οργανώσεων «Φλόγα», «Κιβωτός του Κόσμου» και «Θεόφιλος». Επιπροσθέτως, πέντε ευρώ από κάθε συνδρομή, θα διατεθεί για τη συνέχιση ή την ανανέωση των υποτροφιών έτους 2016-2017, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί το έργο της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης με την προσφορά υλικού, που συμβάλλουν στη προώθηση του έργου της.
Σημαντική στιγμή στο τριήμερο αγωνιστικό φεστιβάλ (Σάββατο 13.00), αποτελεί και η μαχητική επίδειξη παιδιών με σύνδρομο Down, μέσω της οποίας η οικογένεια του τάε κβον ντο θέλει να περάσει το μήνυμα ότι το άθλημα των πέντε μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στέκεται απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό και τις διακρίσεις σον αθλητισμό.
Διοργανώτρια του θεσμού είναι η Ένωση Τάε κβον ντο Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ), ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τάε κβον ντο (ETU), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε κβον ντο (ΕΛΟΤ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ). «Νιώθουμε ευτυχείς που μέσω αυτού του διεθνούς αγωνιστικού φεστιβάλ, μας δίνεται η δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσουμε ανθρώπινες αξίες και παράλληλα λέμε όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά και στις διακρίσεις που υπάρχουν στον αθλητισμό. Επίσης, νιώθουμε τυχεροί που ένα τέτοιο εγχείρημα αγκαλιάστηκε από τους ανθρώπους του ταεκβοντό, οι οποίοι και το αντιμετωπίζουν ως μια μεγάλη γιορτή του αθλήματος. Το Kim e Liu ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει, κάτι που μαρτυρούν οι πολλές συμμετοχές, της πλειοψηφίας των συλλόγων της Νοτίου Ελλάδος», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τάε κβον ντο (ETU).
Στο πλαίσιο του 4ου Kim e Liu θα πραγματοποιηθεί αγωνιστικό αλλά και τεχνικό πρωτάθλημα (πούμσε), ενώ και εφέτος δεν θα λείψουν οι παράλληλες δράσεις όπως το εργαστήρι Ολυμπιακής Παιδείας, αλλά και το τεστ επιλογής ταλέντων, μέσω διάφορων δοκιμασιών που θα γίνουν υπό την εποπτεία της αρμόδιας επιτροπής της ΕΤΑΝΕ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk