Με οπλίτη-αγροτικό γιατρό θα λειτουργήσει το ιατρείο Σύμης

Με την τοποθέτηση ενός οπλίτη-αγροτικού γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης εντός του προσεχούς 24ώρου επιχειρούν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νησί.

Με την τοποθέτηση ενός οπλίτη-αγροτικού γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης εντός του προσεχούς 24ώρου επιχειρούν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νησί.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά το αίτημα συνταξιοδότησης του ενός εκ των τριών γιατρών, τη λήξη της σύμβασης του δεύτερου αλλά και την έλλειψη ενδιαφέροντος για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί κίνητρο κοινωνικής επιδότησης, ύψους 450 ευρώ επιπλέον.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δηλώνει πως «γνωρίζει καλά ότι τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ εξακολουθούν να υφίστανται» και ότι «σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, έχουν επιδεινωθεί».
Υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, στην οποία τονίζονται τα τεράστια κενά στις μονάδες υγείας των νησιωτικών περιοχών. «Το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί μια κατάσταση αρνητική και επικίνδυνη, υποσχόμενο λύσεις με διορισμούς που δεν πραγματοποιούνται και κίνητρα που παραμένουν ανολοκλήρωτα» σημειώνεται.
Οι ροδίτες γιατροί κατηγορούν τους συναδέλφους τους υπουργούς κ.κ. Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη ότι «προσπαθούν με αναγκαστικές ολιγοήμερες αποσπάσεις ιατρών να καλύψουν προσωρινά τα κενά. Με τον πρόχειρο αυτό τρόπο δεν κατανοούν ότι διογκώνουν τα προβλήματα και εξουθενώνουν το εναπομείναν ιατρικό προσωπικό.
Το πρόβλημα καθίσταται εντονότερο αυτήν τη χρονική περίοδο λόγω και του μεταναστευτικού ρεύματος».
Επτά νησιά του Αιγαίου χωρίς ειδικευμένο ιατρό
Προσθέτουν ακόμη ότι εκτός από τη Σύμη, χωρίς ειδικευμένο ιατρό είναι η Νίσυρος, το Αγαθονήσι, οι Λειψοί, η Ψέριμος, η Τήλος και η Όλυμπος Καρπάθου. Στα υπόλοιπα δε νησιά οι μοναδικοί ιατροί που υπηρετούν δεν μπορούν να λείψουν ούτε λεπτό, αλλά ούτε να πάρουν την άδεια που δικαιούνται.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου θεωρεί πως το σύστημα υγείας της χώρας χρειάζεται έναν επανασχεδιασμό και μια επανεκκίνηση, για να δημιουργήσουμε ένα αποδοτικό και βιώσιμο σύστημα Υγείας προς μία νέα κατεύθυνση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk