Πρόσκληση σε 24ωρη απεργία απευθύνουν οι φυσικοθεραπευτές

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους καλεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών τα μέλη του που απασχολούνται στον δημόσιο τομέα Υγείας, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου. Οι φυσικοθεραπευτές έχουν προκηρύξει 24ωρη προειδοποιητική απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ζητώντας άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Να συμμετάσχουν στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία της Πέμπτης, 22 Οκτωβρίου, καλούν τους φυσικοθεραπευτές που εργάζονται στο δημόσιο τομέα οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Η πρόσκληση γίνεται εν όψει της τελικής διαμόρφωσης του πίνακα των δικαιούχων για τη χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, καθώς και της εφαρμογής (βρίσκεται στο τελικό στάδιο) του νέου Ενιαίου Μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Την ίδια μέρα οι φυσικοθεραπευτές θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 μ., ζητώντας άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών διεκδικεί την ικανοποίηση ενός κυρίαρχου αιτήματος, που αφορά την αποκατάσταση της αναιτιολόγητης εξαίρεσης του κλάδου των φυσικοθεραπευτών από την χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και την άμεση ένταξη των φυσικοθεραπευτών στην κατηγορία Α των δικαιούχων του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Επίσης, οι φυσικοθεραπευτές διεκδικούν:

· Αύξηση των δαπανών για την υγεία και ενίσχυση των δημόσιων δομών περίθαλψης.

· Διασφάλιση οργανικών θέσεων. Ούτε μια απόλυση εργαζομένου.
· Τροποποίηση οργανισμών υγειονομικών δόμων και σχεδιασμό για κάλυψη των αναγκών από φυσικοθεραπευτές με μόνιμη σχέση εργασίας, σύμφωνα με τα διεθνώς αποδεκτά ποιοτικά και ποσοτικά πρότυπα και απαιτήσεις.
· Κατάργηση της παράνοµης μισθολογικής διαφοροποίησης στο νέο μισθολόγιο (Ν. 4024/11) μεταξύ των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ και εξίσωσή τους.
· Μισθολογική αποκατάσταση του ύψους αποδοχών των φυσικοθεραπευτών σε αξιοπρεπή επίπεδα, με ταυτόχρονη άρση της προαγωγικής στασιμότητας.
· Τροποποίηση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα για εξέλιξη και κατάργηση του διαχωρισμού σε ΤΕ και ΠΕ.
· Να διασφαλιστεί µε ρητή νομοθετική ρύθμιση η ισότιμη και µε τα ίδια κριτήρια και προϋποθέσεις επιλογή προϊσταμένων μεταξύ υπαλλήλων ΤΕ και ΠΕ κατηγορίας, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Ν.3839/10, µε ενίσχυση περαιτέρω των αξιοκρατικών του χαρακτηριστικών.
· Σύσταση Διατομεακού Τμήματος Φυσικοθεραπείας ή Αυτοτελούς Γραφείου Φυσικοθεραπείας επίπεδου τμήματος, με προϊστάμενο φυσικοθεραπευτή, που θα υπάγεται στην επίσης προτεινόμενη Υποδιεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας και δεν θα προσφέρει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες.
· Θέσπιση ειδικού κλάδου, όπου θα εντάσσονται όλα τα επαγγέλματα υγείας, με αξιοκρατικό σύστημα κρίσεων για την κατάληψη θέσεων ευθύνης σε όλες τις βαθμίδες ιεραρχίας της προτεινόμενης Υποδιεύθυνσης Επαγγελμάτων Υγείας.
· Εφαρμογή όλων των σχετικών περιοριστικών διατάξεων περί φυσιοθεραπευτικών πράξεων και οριστική απαλλαγή των συναδέλφων από την άσκηση αλλότριων καθηκόντων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk